Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ: «O ΔΕΝΔΙΑΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ» –


Ο αδερφός του δολοφονημένου Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής μίλησε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”. Μεταξύ άλλων καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, μιας και δεν επικήρυξε τη Σέχτα Επαναστατών που είχε αναλάβει τη δολοφονία του δημοσιογράφου. “Μια ολόκληρη τρομοκρατική οργάνωση, τη Σέχτα Επαναστατών με θύματα αστυνομικό και τον Σωκράτη Γκιόλια ξέχασε να επικηρύξει ο Ν. Δένδιας”, είπε χαρακτηριστικά.
“Ή τους ξέχασαν και είναι ερασιτέχνες ή τους ξέρουν ή δεν θέλουν να τους μάθουν”.

 Ο Περικλής Γκιόλιας δήλωσε πως περιμένει συνάντηση εδώ και 18 μήνες με τον εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ενώ κάνει λόγο για περίεργους χειρισμούς από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης για τη δολοφονία του αδερφού του από τη Σέχτα Επαναστατών στις 19 Ιουλίου του 2010.


Στις 19 Ιουλίου 2010 ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. 
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.


 Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.


Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της που εστάλη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στις 27 Ιουλίου 2010. 


Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009 στα Άνω Πατήσια, η Σέχτα επιτέθηκε κατά του υπαρχιφύλακα των ΕΚΑΜ Αντώνη-Νεκτάριου Σάββα, 41 χρονών, που πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός από 24 σφαίρες. 


Ο υπαρχιφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία και φρουρούσε γυναίκα μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ. Στις 22 Ιουνίου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή την ενέργεια με τηλεφώνημα και CD – προκήρυξη που εστάλη και τότε στην ίδια εφημερίδα.
 ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.