Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός στην Κεφαλονιά από το μεγάλο σεισμό



Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά – Έγινε αισθητός στην Αττική και σε άλλες πόλεις - Είχε μεγάλη διάρκεια

 

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά – Έγινε αισθητός στην Αττική και σε άλλες πόλεις - Είχε μεγάλη διάρκεια

 Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε στις 15:55 το μεσημέρι της Κυριακής τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, σύμφωνα όσα είπε στο NewsIt ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί, 4,4R, 3,9R και 4,2R.
Το επίκεντρο τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ληξουρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Σεισμολογικό Εργαστήριο Πατρών, ο σεισμός στην Κεφαλονιά ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, (5,9 και 5,7 οι προηγούμενες εκτιμήσεις) με εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα και επίκεντρο επτά χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι. 

 

Όπως μετέφεραν στο patrisnews.gr κάτοικοι της περιοχής του Φισκάρδου, η σεισμική δόνηση ήταν απίστευτα ισχυρή και προκάλεσε διακοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με το PatrasTimes.gr, κάτοικοι της Κεφαλονιάς δήλωσαν πως δρόμοι έχουν ανοίξει στα δυο.


Πυροσβεστικά οχήματα έχουν  βγει στους δρόμους της πόλης για να ερευνήσουν αν υπάρχουν ζημιές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.


Συγκεκριμένα, κάτοικοι αναφέρουν ότι υπάρχει δρόμος που έχει κοπεί στα δύο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά. 






ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.