Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πεντακόσια πακέτα τσιγάρα = μία νοσηλεία .



Την κατάργηση του εισιτηρίου ύψους 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία , πριν καλά – καλά εφαρμοστεί , αποφάσισαν κατά τη συνάντηση τους ο πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς και ο , όπως προτιμάει να τον φωνάζουν , αναπληρωτής πρωθυπουργός , Ευάγγελος Βενιζέλος . Γεγονός που προκαλεί γέλια . Όχι η κατάργηση ενός μέτρου που ακόμα δεν εφαρμόστηκε αλλά το ότι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον αναπληρωματικό πρωθυπουργό . 



Ως ισοδύναμο μέτρο αποφασίστηκε η αύξηση κατά 5 λεπτά στα πακέτα τσιγάρων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προβληματισμός στους περιπτεράδες της χώρας οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν 5 λεπτά ρέστα για κάθε πακέτο τσιγάρα που πουλάνε . Που θα τα βρουν τόσα πεντάλεπτα ;


Ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός ,  Ευάγγελος Βενιζέλος , εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόσυρση του μέτρου των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Τόνισε μάλιστα ότι το ισοδύναμο μέτρο των 5 λεπτών δεν αποτελεί φοροεισπρακτικό μέτρο αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας 

. Σε αντίθεση με το μέτρο των 25 ευρώ που χαρακτηρίζεται ως μέτρο ομοιοπαθητικής ιατρικής αφού προκειμένου να μην πληρώσει ο ασθενής για την νοσηλεία του ,  θα το έκανε μάκια και θα πέρναγε . 


Αποκάλυψε ότι στόχος του μέτρου είναι να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα ώστε παράλληλα να μειωθεί και ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο στον πνεύμονα . Έτσι λιγότεροι ασθενείς θα νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία  με επακόλουθο τη σημαντική μείωση του κόστους της υγείας . 


Χολωμένος με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε ο υπουργός υγείας , Άδωνις Γεωργιάδης , σχετικά με την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ αφού με αυτό τον τρόπο φαίνεται να του παίρνει τη δόξα ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός . Το μόνο που μένει  στον Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να ρεφάρει είναι να απολύσει 2500 γιατρούς από τον ΕΟΠΠΥ . Ευκολάκι !


(Αύξηση 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρα αντί για μια νοσηλεία σε νοσοκομείο αξίας 25 ευρώ . Δηλαδή 500 πακέτα τσιγάρα ισοδυναμούν με ένα εισιτήριο για οποιοδήποτε νοσοκομείο της αρεσκείας σου . 

Δεν συμφέρει . Μας την έφεραν κανονικά !)




ΠΗΓΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.