Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ κάηκε η πρωτεύουσα! 200.000 άνθρωποι στην διαδήλωση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Κίεβο, όπου από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 200.000 διαδηλωτές και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκρούονται με την αστυνομία λίγο μόλις μέτρα από το Κοινοβούλιο της χώρας.







Μια ομάδα διαδηλωτών στην προσπάθεια να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθεί προς το Κοινοβούλιο κατέλαβε και κλούβες της αστυνομίας. Νωρίτερα οι διαδηλωτές, σε θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ανεξαρτησίας, που αποκαλείται επίσης Μεϊντάν και έχει καταληφθεί από φιλοευρωπαίους αντιπολιτευόμενους εδώ και σχεδόν δύο μήνες, μετά την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, προκρίνοντας αντ’ αυτής την προσέγγιση με τη Ρωσία.




Δεκάδες άνθρωποι έφεραν στο κεφάλι τους κατσαρόλες, σουρωτήρια ή χάρτινα κουτιά ή είχαν φορέσει μάσκες του καρναβαλιού, περιγελώντας με τον τρόπο αυτό έναν από τους νέους νόμους, με τον οποίο επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους διαδηλώνουν φορώντας μάσκα ή κράνος. Ωστόσο, το κοινό αποδοκίμασε και αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης καθώς την κατηγορεί ότι δεν έχει σχέδιο δράσης ούτε έναν πραγματικό ηγέτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.