Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πάμε για ηρωική έξοδο;;…


Πονηρές δηλώσεις σφυρίζουν στον αέρα. Η κ. Μπακογιάννη, ισχυρίζεται πως ‘δεν πέφτει μια κυβέρνηση εξ αιτίας της μη ψήφισης ενός νομοσχεδίου’ και πως ‘θέμα πρωθυπουργού δεν τίθεται’. 

 

Αντίθετα, ο της ιδίας οικογένειας, κ…

Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως ‘εάν είναι να πέσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον ας πέσει μαχόμενη’. Η αντίθεση των δηλώσεων είναι έκδηλη. Η κ. Μπακογιάννη, πολύ θα ήθελε να δει τον κ. Σαμαρά ..ψημένο μέχρι τέλους στην ..ηλεκτρική καρέκλα της ..τρόικας (αντίθετα με τον υπουργό)…

 

 by…thanosx

Απ’ την άλλη, η τρόικα εμφανίζεται παράξενα προκλητική στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Προσβλητικές δηλώσεις του κ. Τόμσεν διαρρέουν, λίγες μόλις ημέρες απ’ τα ‘εύγε’ της κ. Μέρκελ προς την Ελλάδα και τον κ. Σαμαρά. Η πάντα καλά πληροφορημένη Real, βγαίνει χθες Κυριακή, με πρωτοσέλιδο τίτλο ‘ο Βενιζέλος απασφάλισε’.


 Τα ίδια ώρα είναι ολοφάνερο πια, πως ο κ. Στουρνάρας έχει χάσει την στήριξη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας: Ο εκλεγμένος αιρετός κ. Σταϊκούρας βγαίνει και λέει τα εντελώς αντίθετα απ’ τον Υπουργό του, ενώ ο επίτιμος κ. Κων. Καραμανλής, εγείρει ‘βέτο’ για την τοποθέτηση του ‘τσάρου’ στο ψηφοδέλτιο ‘επικρατείας’.


Αγνοούμε, φυσικά, τις μυστικές δημοσκοπήσεις, που τα επιτελεία των κομμάτων έχουν στα χέρια τους. Όλη όμως η ατμόσφαιρα, μου κάνει πως εάν δεν ετοιμάζεται ήδη, περνά πάντως απ’ το ‘μυαλό’ του κ. Σαμαρά μια  ηρωική έξοδος. 


Δεν πρέπει να ξεχνάμε την δήλωση του κ. Κουβέλη, πως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελούσε, -μεταξύ άλλων- και μια τέτοια προσπάθεια εξόδου μέσω ‘πρόωρων’ εκλογών (με πολύ καλύτερα τότε δημοσκοπικά δεδομένα)..


Φαίνεται πως πιστεύουν, πως μια τέτοια έξοδος, τώρα, θα σταματούσε τον δημοσκοπικό τους κατήφορο και θα περιέσωζε ότι μπορεί να διασωθεί. Δεν τους διαφεύγει πως η εμμονή στην πολιτική του μνημονίου, αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσει στην ίδια πορεία μ’ εκείνη του ΠΑΣΟΚ. 


Και με τίποτε δεν θα άντεχαν πολιτικά, στις Ευρωεκλογές, να βρεθούν 5-6 μονάδες πίσω απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη διχασμένη, με μεγάλο τμήμα της ‘μετανιωμένο’ για την εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της.


Φυσικά, άλλο πράγμα να ‘συγκυβερνάς’ κι άλλο να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Λίγο πριν από ένα τέτοιο ‘ηρωικό φινάλε’, ο κ. Σαμαράς, θα εγκαταλείψει στην τύχη του το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον κ. Βενιζέλο, που βρίσκεται σε απελπιστική θέση.

 Το ξέρει καλά ο τελευταίος, πως μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ‘λοιπών αντιμνημονιακών δυνάμεων’, απ’ τα πρώτα πράγματα που θα πράξει, θα είναι η, με οποιονδήποτε τρόπο, ποινική δίωξή του.


Εκτός κι αν έχει έτοιμο το ..ελικόπτερο για το βράδυ των αποτελεσμάτων των επόμενων εκλογών…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.