Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την Χ.Α.


Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. 





Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος , καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας και Θεόδωρος Καράογλου.


Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Σταθάκης, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου και Αλέξης Μητρόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός.


Από την ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.


Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές απουσίαζαν οι: Οδυσσέας Βουδούρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Κουράκος.  Από την Χρυγή Αυγή απουσίασε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καθώς και οι τρεις προφυλακισμένοι.



Σημειώνεται ότι σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών. Θετική ψήφο για αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές.


 Κατά της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματός τους ψήφισαν οι βουλευτές της ΧΑ, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, οι περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ "όχι" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. 

 Αιτιολογώντας την ψήφο του ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποστεί από τις αρχές του.


 «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά.

 Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν»

 δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.




 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.