Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Παπανδρέου καλά έκανε και μας έβαλε στο μνημόνιο!

Ο Άδωνις έδωσε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον Σωτήρη Μπότσαρη που δημοσιεύεται στο Crash Δεκεμβρίου.


 O Υπουργός μιλάει για πολλά και για πολλούς και εντυπωσιάζει με την κυνικότητα που αντιμετωπίζει θέματα όπως η ανεργία και οι αυτοκτονίες των συμπολιτών μας. Δεν διστάζει να αναφερθεί για την ευλογία του μνημονίου και για το πόσο καλά έκανε ο Παπανδρέου που μας το φόρτωσε! Για δε την τρόικα και για τους Γερμανούς στάζει μέλι…

Διαβάστε ένα  απόσπασμα της συνέντευξης.

 


Δημοσιογράφος: Η Ελλάδα βρίσκεται υπό γερμανική οικονομική κατοχή;  

Άδωνις: Βεβαίως και δεν βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τις ιστορικές της ευθύνες. Ξοδεύαμε για πάρα πολλά χρόνια πολύ περισσότερα χρήματα από όσα είχαμε. Για την ακρίβεια ζούσαμε τρώγοντας τα λεφτά των άλλων.



Δημοσιογράφος: Το μνημόνιο δεν έχει φέρει τεράστιες καταστροφές στην Ελλάδα; 
 
Άδωνις: Καθόλου. Λόγω χρεωκοπίας έχουμε καταστροφές και όχι λόγω μνημονίου. Δεν χρεωκοπήσαμε επειδή μπήκαμε στο μνημόνιο, επειδή χρεωκοπήσαμε μπήκαμε στο μνημόνιο. Ο Παπανδρέου καλά έκανε και μας έβαλε στο μνημόνιο, διότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, αλλά δυστυχώς δεν διαπραγματεύθηκε όπως έπρεπε τους όρους του μνημονίου. Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς βελτίωσε κάποιους όρους του μνημονίου.

Δημοσιογράφος: Βελτίωση θεωρείτε τους σχεδόν 2 εκατομμύρια άνεργους και τις πάνω από 4.000 αυτοκτονίες; 
 Άδωνις: Αυτό γίνεται διότι μετασχηματίζεται η οικονομία μας και από μια οικονομία που ζούσε από τα λεφτά των άλλων μετατρέπεται σε μια οικονομία που θα παράγει δικά της χρήματα. Αυτό δεν γίνεται εύκολα με τη ζωή.

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά συμπολίτες μας καταστρέφονται και αυτοκτονούν καθημερινά…  
 
Άδωνις: Τα όσα λέγονται για τις αυτοκτονίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης δεν είναι ούτε 2.000 και είναι ο χαμηλότερος αριθμός αυτοκτονιών σε σύγκριση με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο που φθάνει στην κρίσιμη στιγμή να αυτοκτονήσει. Είναι εφιάλτης για τον ίδιο και την οικογένειά του και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευόμαστε τον πόνο και το δράμα των ανθρώπων για πολιτικούς λόγους.

Δημοσιογράφος: Εν ολίγοις μας λέτε ότι μας κάνουν και χάρη οι δανειστές μας που μας έχουν επιβάλλει τα μνημόνια και τη αυστηρή λιτότητα; Άδωνις: Φυσικά και μας κάνουν χάρη οι δανειστές μας. Κάποιος που σου δίνει χρήματα με 0,65% επιτόκιο δεν σου κάνει χάρη;

Δημοσιογράφος: Οι Γερμανοί δεν έχουν βγάλει από την Ελλάδα και τα μνημόνια κάποια δισεκατομμύρια; 
 Άδωνις: Όχι από εμάς. Η Γερμανία κερδίζει από τη διαφορά επιτοκίων καθώς δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια.
 

Δημοσιογράφος: Ο κ Τζαμτζής είπε ότι οι βουλευτές “κάνουν το σκ… τους παξιμάδι” για να επιβιώσουν. Δεν είναι πρόκληση να λέγονται αυτές οι κουβέντες τη στιγμή που υπάρχουν περίπου 2 εκατ. άνεργοι, φτώχεια και πείνα στην ελληνική κοινωνία;
  Άδωνις: Ο κ Τζαμτζής με λαϊκό τρόπο είπε μια μεγάλη αλήθεια, ότι πλέον η βουλευτική αποζημίωση είναι στα όρια λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Τα χρήματα που παίρνει ο βουλευτής δεν είναι χρήματα που μπαίνουν στην τσέπη του είναι χρήματα τα οποία τα ξοδεύει. Πολλοί βουλευτές βάζουν και από την τσέπη τους.

Δημοσιογράφος: Σκληρή κριτική σας κάνει και ο κ. Καμμένος και πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ. Τι απαντάτε; 
Άδωνις: Θεωρώ ότι είναι ντροπή για τον Ελληνικό λαό που μπήκε αυτό το κόμμα στη Βουλή και πιστεύω ότι δεν θα ξαναμπεί.
 

Δημοσιογράφος: Μήπως έχει ξεφύγει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Θεόδωρος Πάγκαλος; 
 Άδωνις: Εγώ θα ήθελα να είχε ξεφύγει πολύ νωρίτερα. Λέει πολλές αλήθειες.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.