Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Mεγάλο σκάνδαλο στην ΚΥΠ! Η δικαιοσύνη ανοιχτά με το "παράλληλο κράτος" στην υπηρεσία της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Ο εισαγγελέας που συνεργαζόταν μαζί τους κάνει πρόταση για την απαλλαγή τους! Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος, είχε αναλάβει χρέη εποπτεύοντος την ΕΥΠ!


Τώρα τα ντιμνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - Ανεξάρτητοι Έλληνες) οφείλουν να αναθεωρήσουν κάθε άποψή τους για το τι σημαίνει "Δικαιοσύνη" στην αποικία Ελλάδα!
Οι έντιμοι δικαστές κι εισαγγελείς -αν υπάρχουν ακόμη- οφείλουν να σηκώσουν το ανάστημα της δικαιοσύνης!

Το μεγάλο σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει το HOT DOC για την υπόθεση προμήθειας του Γεωγραφικού Συστήματος Παρακολούθησης της ΕΥΠ, για το οποίο είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν υπάλληλοι της ΕΥΠ, οδεύει προς μια περίεργη διαδικασία. 
Όπως τονίζει και η εφημερίδα Καθημερινή,
 ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος στον οποίο είχε διαβιβαστεί η δικογραφία από τον εισαγγελέα διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και ο οποίος στο παρελθόν (2009) υπηρετούσε στην ΕΥΠ ως εποπτεύον εισαγγελέας, έπειτα από νόμο του Προκόπη Παυλόπουλου, 
στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, εισηγείται την απαλλαγή των πρώην και νυν στελεχών της Υπηρεσίας από τις κατηγορίες της κακουργηματικής απάτης και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. 
Η δίωξη αφορούσε κατηγορίες της απάτης σε...
βάρος του Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, καθώς και σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθότι το έργο συγχρηματοδοτείτο από την Κοινωνία της Πληροφορίας. 


Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος, είχε αναλάβει χρέη εποπτεύοντος την ΕΥΠ, το 2009, την περίοδο κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη αυτή η προμήθεια, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο υιός του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του Κ.Α. ο οποίος είναι υπόδικος και για άλλες υποθέσεις που αφορούν την Υπηρεσία. 
Πώς καταφέρνει να «ξεπλένεται» η ΕΥΠ
Την αποκάλυψη του σκανδάλου είχε κάνει το περιοδικό HOT DOC, στο 10ο τεύχος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και σχετικό απόρρητο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαγοράς του «Γεωγραφικού συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών».
Αυτό που κρύβεται πίσω από τον πολυσύνθετο τίτλο του επίμαχου έργου είναι ουσιαστικά ένα άχρηστο πρόγραμμα παρακολούθησης.
 Το εν λόγω σύστημα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο πόρισμα φωτιά του κ. Ρακιτζή, όχι μόνο δε λειτούργησε ποτέ αλλά παραδόθηκε και στην ΕΥΠ, ημιτελές.
 Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου είναι δεδομένη, ενώ η έκθεση διαπίστωνε σωρεία κενών στη σύμβαση του έργου τα οποία καθιστούσαν το διαγωνισμό «σουρωτήρι».
Οι «συμπτώσεις» ώστε να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι, συνόδευαν την υπόθεση καθόλη τη διάρκεια της δικαστικής της εξέλιξης.
 Στις 11 Νοεμβρίου του 2010 ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία ζητούσε να μάθει για ποιο λόγο δεν έχει παραληφθεί το έργο, όπως όριζε η σχετική σύμβαση.
Αυτό που ξέχασε να αναφέρει τότε ο κ. Κοραντής είναι ότι ο ίδιος ως πρώην διοικητής της ΕΥΠ ήταν ελεγχόμενος από την Εισαγγελία για την υπόθεση.
 Στις 20 Νοεμβρίου του 2012 τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με πρωτοβουλία του Νίκου Τσούκαλη ετοιμάζονται να καταθέσουν μία αν μη τι άλλο «ύποπτη» ερώτηση στη Βουλή, η οποία εμφάνιζε το επίμαχο σύστημα ως εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο για την ΕΥΠ.
Με αυτές τις κινήσεις ουσιαστικά επιχειρήθηκε ένα είδος πολιτικού «ξεπλύματος» της υπόθεσης, καθώς με την αναφορά στο πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο ο ΓΕΔΔ έβγαλε στην έκθεσή του άχρηστο, παρέχεται η δυνατότητα στους κατηγορουμένους να υποστηρίξουν έναντι του εισαγγελέα ότι ήταν απαραίτητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων είχε κατηγορηθεί σε μία άλλη περίπτωση για κατασκοπεία, καθώς στο φωριαμό του είχαν βρεθεί απόρρητα έγγραφα που δεν δικαιολογούνταν να έχει στην κατοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.