Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί παρακολουθούσαν τον Καραμανλή


Στο προσκήνιο επανέρχεται η πολύκροτη υπόθεση παρακολούθησης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από 3 Ελληνοαμερικανούς και ένα τέταρτο άτομο που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος εταιρείας συμβούλων.




Οι υποκλοπές συνεχίστηκαν και μετά την αποκάλυψή τους 2005, με τους «κατασκόπους» να ενημερώνουν λεπτομερώς την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, γνωστή ως NSA, η οποία εδράζεται στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, «με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί τέσσερα κινητά. Τα τρία από αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στις πρώτες υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικράτειας της τότε κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν. 

Περίπου δύο μήνες μετά, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων.

 Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι Ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο.

 Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ».

Όλα αυτά τα στοιχεία έφτασαν στα χέρια του γ’ τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα από άνθρωπο που είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αντι-παρακολούθηση των υποκλοπέων, ενώ ο κ. Φούκας είχε ζητήσει τότε τη συνένωση της προκείμενης δικογραφίας περί παρακολουθήσεων με την άλλη που είχε να κάνει με το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 

Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραχώρησε τότε τα τόσο σημαντικά στοιχεία φωτογράφιζε και έναν Αμερικανό με κομβικό ρόλο στις υποκλοπές.



 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.