Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι Ρομπέν των πλουσίων…



Κακός χαμός γίνεται στη χώρα των παραμυθιών, όλες οι ιστορίες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται. Κάποιο μαγικό ξόρκι έχει κάνει τους υποτιθέμενους προστάτες των φτωχών, υπηρέτες των αφεντάδων.
Όλα λοιπόν τα παιδιά των αφεντάδων, αποφάσισαν να σώσουν τις τράπεζες του Σερίφη και να πολεμήσουν για τα συμφέροντά του.


 Έτσι λοιπόν ένωσαν τις δυνάμεις τους -παρ’ όλες τις διαφορές τους- και άρχισαν το κυνήγι των κακών φτωχών, που  δε θέλουν να βοηθήσουν τους πλούσιους. Όπως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και εδώ υπάρχουν αυτοί που παίρνουν το μέρος των παιδιών των αφεντάδων. 


Μεγάλο πράγμα η συνήθεια, δεύτερη φύση που λένε. Πολύ δύσκολα ξεφεύγεις από αυτά που μια ζωή έχεις μάθει να κάνεις. Οι αλλαγές μεγαλώνουν την ανασφάλειά σου και προσπαθείς να τις αποφύγεις, βάζεις φόβους στο μυαλό ώστε να συνεχίσεις πιστά να ακολουθείς τη συνήθεια.



Είμαστε σε μια εποχή που οι πληροφορίες πέφτουν βροχή και δεν τις προλαβαίνεις, μερικές φορές αυτή η βροχή σου μπλοκάρει τη σκέψη. 


Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι και δικαιολογία ότι δε καταλαβαίνεις το δούλεμα που σου κάνουν, απλά βολεύεσαι με αυτά που ακόμα νομίζεις ότι δε θα χάσεις και μένεις πιστός στις συνήθείες σου, καλό και υπάκουο παιδί!…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.