Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Υποβάθμιση και φόβοι πτώχευσης για τον Δήμο Αθηναίων από τον οίκο Moody's


H απόφαση ελήφθη από στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης.
 


O οίκος Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την Αθήνα στην κατηγορία C από Caa3, χωρίς μάλιστα να δίνει εκτίμηση για το outlook. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η απόφαση ελήφθη από στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης και σημειώνει ότι η αξιολόγηση της Αθήνας βρίσκεται πλέον σε πλήρη εναρμόνιση με την αξιολόγηση της Ελλάδας, όπως διαβάζουμε στο iefimerida.




Η απόφαση για υποβάθμιση ελήφθη στη σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης περί ποινών για μη δεδουλευμένους τόκους οι οποίοι προήλθαν από ανεξόφλητη πληρωμή, ύψους 29,5 εκατ. ευρώ για ένα δάνειο που έληγε το 2010, αναφέρει η Moody's και τονίζει ότι η Αθήνα έλαβε πρόσφατα ένα επιπλέον δάνειο, 10ετούς διάρκειας, από μια άλλη κρατική τράπεζα, με στόχο να καλύψει μέρος των τόκων που έπρεπε να καταβάλλει στην ΑΤΕ, τράπεζα η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.


Η Αθήνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρές δημοσιονομικού χαρακτήρα πιέσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση της χώρας και στη σκιά της αδυναμίας άντλησης ίδιων εσόδων, σημειώνει ο οίκος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.