Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι για εμάς μιλάνε



Η Ελλάδα ήταν το θέμα που κυριάρχησε στο χτεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών 
Πέερ Στάινμπρουκ,
 αφού, αν δεν υπήρχε η ελληνική κρίση, θα τσακώνονταν για την ενδεκάδα που πρέπει να κατεβάζει η Μπάγερν Μονάχου.


Μέρκελ και Στάινμπρουκ θέλουν και οι δυο να βοηθήσουν την Ελλάδα -γιατί όλοι ξέρουμε πόσο πονόψυχοι είναι οι Γερμανοί πολιτικοί-, αλλά διαφωνούν για τον τρόπο της βοήθειας.

Η Μέρκελ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα με αργά βασανιστήρια, ενώ ο Στάινμπρουκ είναι...

υπέρ της ευθανασίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως είναι πιθανό ένα νέο πακέτο για την Ελλάδα αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι, ώστε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης και να χαρούν οι Έλληνες άμα σκάσει κάνα πακέτο από δω ως το Βερολίνο.




Επίσης, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως δεν περίμενε να είναι τόσο δουλοπρεπείς οι Έλληνες, ενώ και ο κ. Στάιμπρουκ είπε πως οι Έλληνες είναι πολύ διακονιάρηδες.

Η κυρία Μέρκελ είπε πως είναι πολύ αστείο ότι οι Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση τα δυο κόμματα που διέλυσαν τη χώρα τους, ενώ ο κ. Στάινμπρουκ είπε πως έπεσε ξερός από τα γέλια, όταν έμαθε πως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες -για να δείξουν την αντίθεσή τους στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Τρόικα- ψήφισαν έναν νεοναζιστικό κόμμα.

Μέρκελ και Στάινμπρουκ συμφώνησαν πως, αν η ελληνική γενιά του ’40 ήταν σαν τους σημερινούς Έλληνες, οι Γερμανοί όχι μόνο θα είχαν γίνει δεκτοί σαν απελευθερωτές στην Ελλάδα αλλά οι Έλληνες θα πολεμούσαν εθελοντικά στο πλευρό του Χίτλερ.

Εκτός από την Ελλάδα, Μέρκελ και Στάινμπρουκ συζήτησαν και για άλλα καυτά θέματα, όπως η νίκη της Μπάγερν επί της Τσέλσι για το ευρωπαϊκό σούπερ καπ, για το διαζύγιο της Μόνικας Μπελούτσι και για την έξυπνη σήτα.

 Εγραψε ο Pitsirikos 


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.