Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Άσκηση-απάντηση σε ΗΠΑ-Ισραήλ των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων

Άμεση απάντηση στην χθεσινή μυστική αμερικανο-ισραηλινή πυραυλική άσκηση στην Μεσόγειο που προκάλεσε μείζονα αναταραχή σε ολόκληρο τον πλανήτη έδωσε σήμερα η Ρωσία με την αιφνιδιαστική έναρξη μεγάλων πυραυλικών ασκήσεων των επίγεια εκτοξευόμενων διηπειρωτικών βλημάτων της.
 
 
 
"Ξεκίνησαν σήμερα μεγάλης κλίμακας έκτακτη τετραήμερη άσκηση των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων με τον κωδικό SRF και την συμμετοχή 2.000 ανδρών που επανδρώνουν τα διηπειρωτικά πυραυλικά συστήματα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Ταγματάρχης Dmitri Andreev .
 
 
«Υπό την ηγεσία του διοικητή αντιστράτηγου Sergei karakaev θα εφαρμοστούν διάφορα σενάρια υα οποία πέριλαμβάνουν ακόμα και πρώτο πλήγμα σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση με συμβατικά όπλα. 
 
 
Στην εν λόγω στρατιωτική άσκηση εμπλέκονται το σύνολο των υπηρεσιών και μονάδων των στρατηγικών δυνάμεων με την συμμετοχή πάνω από 2 χιλιάδων στρατιωτών και ειδικών και θα πραγματοποιηθούν  πολεμικά σενάρια σε πάνω 150 σημεία ελέγχου (σιλό) και εγκαταστάσεις στην ρωσική επικράτεια για τον έλεγχο του επιχειρησιακού και τακτικού επιπέδου των εν λόγω μονάδων », δήλωσε ο Andreev.
 
 
 
 
Ο εκπρόσωπος, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων θα πραγματοποιηθούν σενάρια σε φυλάκια, θέσεις πυραύλων, σε υπηρεσίας ασφαλείας των μονάδων, σε κινητά συστήματα πυραύλων ( PGRK ) , υλοποιώντας τακτικά επεισόδια όπως πχ. «απόσυρσης και απόκρυψης» κινητών μονάδων από τις μάχιμες μονάδες PGRK σε «ειδικές θέσεις» υπο την απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης.
 
 
Στην άσκηση παίρνουν μέρος συστοιχίες των Topol-M, των Yars κλπ. και θα υπάρξουν εκτοξεύσεις στρατηγικών πυραύλων συνολικής ισχύος (με πολεμική κεφαλή) άνω των 150 ΜΤ.!
 
 
Ουσιαστικά πρόκειται για την απάντηση στην χθεσινή άσκηση ΗΠΑ και Ισραήλ που έχει εξοργίσει την Ρωσία αφού δεν υπήρξε καν ανακοίνωση πραγματοποίησής της πολλές ώρες αφο'ότου η Μόσχα σε μια τακτική επικοινωνιακή κίνηση έδωσε το θέμα στην δημοσιότητα. 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.