Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΛΕΝΕ ΟΙ Τ/Κ Επιστρέφουν οι Τούρκοι την Αμμόχωστο;Με τίτλο «Τα Βαρώσια (Αμμόχωστος) είναι εντάξει» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει σήμερα ότι η επιστροφή της κατεχόμενης περιφραγμένης πόλης είναι οριστική και αυτό αναμένεται να συμβεί πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ έχουν δώσει αποτελέσματα.


«Μετά από μια εντολή που δόθηκε από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Κύπρο, η τουρκική πλευρά άρχισε να προετοιμάζεται για την επιστροφή των Βαρωσίων» ισχυρίζεται η Αφρίκα, προσθέτοντας ότι ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος έχει ενημερώσει τον στενό κύκλο του σχετικά με το θέμα, έχει τη διάθεση «ν’ αρπάξουμε ό, τι μπορούμε».


Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, στις διαπραγματεύσεις που αναμένεται να αρχίσουν τον Οκτώβριο αναμένεται να συζητηθεί επειγόντως στην αρχή το θέμα των Βαρωσίων.
Όσοι έλεγαν ότι τα Βαρώσια είναι μέρος μιας συνολικής λύσης έμειναν στα λόγια, συμπληρώνει.


Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια συνολική λύση μέσω μιας βήμα προς βήμα ανάλυσης των διαφόρων πτυχών, προστίθεται, σημειώνοντας ότι η επιστροφή της περίκλειστης πόλης θα μπορούσε να συμβάλει στην ολοκληρωμένη λύση και στην αναζωογόνηση της οικονομίας των δύο πλευρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.