Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

O κόσμος χάνεται… και το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτείται

Με το ΠΑΣΟΚ ισχύει το γνωστό «εδώ ο κόσμος χάνεται… και το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτείται.
 
 Εν μέσω θέρους κάποιοι θέλουν να αναστήσουν το νεκρό κόμμα διότι δεν αποκλείεται να κακοφορμίσει και να βρομάει όλη Ελλάδα.
 
 
Τη μία μαθαίνουμε ότι ο Βενιζέλος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης. 
 
 
Την άλλη ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συναντά το… φάντασμα του Σημίτη και την τρίτη ότι γίνεται γενικό προσκλητήριο προκειμένου να πάνε όλοι μαζί στα γενέθλια του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου ενωμένοι και με περισσότερη ορμή.
Σιγά, εκεί στο ΠΑΣΟΚ μην ξυπνήσετε απότομα. Λες και νοιάζεται ο κόσμος τι κάνει η Ιπποκράτους ή μάλλον ξανά η Χαριλάου Τρικούπη.
 
 
 
Ο Βενιζέλος καλεί, λέει παλιούς και νέους συντρόφους να ξαναβρεθούν στα ίδια μέρη, αλλά προς το παρόν τρώει… πόρτες. Ούτε η Διαμαντοπούλου δεν του μιλάει πλέον. Ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε τον Σημίτη σε διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα την… ιστορική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη πορεία της χώρας και της παράταξης. 
 
 
Μιλάμε για φοβερό συνέδριο. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Βενιζέλος θα προσκαλέσει και τον Γ. Παπανδρέου διότι ΠΑΣΟΚ χωρίς έναν Παπανδρέου δε γίνεται. Θα καλέσει και άλλα στελέχη που παρουσιάζουν τάσεις φυγής το κόμμα, όπως η Διαμαντοπούλου, ο Μόσιαλος και άλλοι με την ελπίδα να επανενώσει την κεντροαριστερά με βασικό πόλο το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό λέμε «εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Βενιζέλος χτενίζεται».
 
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει την… αντεπίθεσή του με αφορμή φήμες ότι κάποιοι πρώην σύντροφοί του ετοιμάζουν τάσεις απόσχισης και δημιουργία κεντροαριστεράς χωρίς τον Βενιζέλο. Πονηρός όπως είναι αυτός προσπαθεί να τους προλάβει στο σπριντ διότι όπως είναι γνωστό, όποιος κάνει την αρχή θα έχει και την ηγεσία της προσπάθειας. Αλλά για φανταστείτε κεντροαριστερά ενωμένη κι αδιάσπαστη με ηγέτη τον Βενιζέλο. Θα πέσει πολύ γέλιο.
 
Αλλά μήπως γέλιο δεν πέφτει μέσα στον Αύγουστο όταν κάποιοι προσπαθούν να δηλώσουν «παρόντες» αν και ο κόσμος τους έχει φτύσει με τέτοιο τρόπο που το σάλιο δεν επιστρέφεται;
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.