Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ; ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Στις λίστες της διαθεσιμότητας συμπεριέλαβε τ ο υπουργείο Παιδείας, την Κλεοπάτρα Καψαχάτη, που πέθανε στις 27 Ιουλίου, μια μέρα μετά την απόρριψη της αίτησής της για εξαίρεση...





Η τραγική περίπτωση της Κλεοπάτρας Καψαχάτη που έπεσε νεκρή από αδιαθεσία, μια μέρα αφότου είχε απορριφθεί η αίτησή της για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα, έφερε στην επιφάνεια την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το υπουργείο Υγείας στο συγκεκριμένο θέμα.




Αναλυτικότερα, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της στις 27 Ιουλίου και μάλιστα είχε γίνει και πρώτο θέμα σε κάθε ειδησεογραφικό μέσο. Κανείς όμως, όπως φαίνεται, από το υπουργείο δεν είδε και δεν άκουσε το περιστατικό. 



Κανείς δεν έκανε τον κόπο να κάνει έναν επανέλεγχο στις καταστάσεις των «διαθέσιμων».


 Ακόμη και η συγκλονιστική ανακοίνωση των συναδέλφων της Κλαίρης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής δεν συγκίνησε κανέναν από το υπουργείο ώστε να συγκρατήσει το όνομα και να το αφαιρέσει από τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα τέσσερις μέρες μετά.



Η γκάφα στην οποία, σύμφωνα με το protothema, υπέπεσε το υπουργείο Παιδείας είναι τεραστίων διαστάσεων, καθώς μιλάμε για έναν θάνατο που συνδέεται άμεσα με την άρνηση των αρμοδίων να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα, παρά το τριπλό bypass στο οποίο είχε υποβληθεί ενάμιση χρόνο πριν.


 Παρόλα αυτά το υπουργείο όχι μόνο δεν «ίδρωσε», αλλά έστω και ακούσια προσβάλει τη μνήμη της με το να την συμπεριλάβει στη λίστα των «διαθέσιμων».



Δείτε το απόσπασμα της λίστας με το όνομα της θανούσας:





 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.