Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Ζώντες, αλλά…εξαφανισμένοι(!)

Του Θανάση Νικολαΐδη

 
ΠΕΣ μου πώς ζεις (αν ζεις) σήμερα, για να σου πω ποιος ήσουν «τότε». Κι αρχίζουμε από ψηλά, παγκόσμια και ιστορικά. 
 
ΜΕ τον Τζων Κένεντι «ξεκίνησε» ο πόλεμος στο Βιετνάμ κι όταν κάτι «στράβωσε» και δεν τους «έκανε», τον…ξέκαναν. Το τίμημα (θάνατος) ενός Προέδρου των Δημοκρατικών, σε μια χώρα δημοκρατική με την άδεια των…εξάσφαιρων.
 
 
 
ΟΙ μετέπειτα (Πρόεδροι) «συμμορφώθηκαν», ευθυγραμμίστηκαν και ήρθε η ώρα να φάει χώμα η πλάτη του αντιπάλου. Το πράμα ωρίμασε για τις Σοβιετικές «Δημοκρατίες», οι Αμερικανοί πράκτορες τριγυρνούσαν στη…
Μόσχα και μόνο ο ντόπιος και «κατάλληλος» έλειπε. Βρέθηκε, ξεκίνησε η διάλυση, για να χρεοκοπήσει η ιδεολογία «ιδεολόγων».


ΠΩΣ ζει σήμερα ο κ. Μιχαήλ Γκορμπατσόφ; Με την Περεστρόικα του-εργαλείο-στην…αποθήκη. 
 
«Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι…» και δώστε μου στέγη και προστασία. Του τα εξασφάλισαν οι Αμερικανοί(!) και ο «τέως» ζει και καλοπερνάει. Γράφει βιβλία, δίνει διαλέξεις, διαφημίζει…πίτσες. Δεν είναι π.χ. Μιλόσεβιτς για να τον «προδώσει» η καρδιά του, ούτε πράκτορας τύπου Σαντάμ για να τον κρεμάσουν πριν «μιλήσει».
 
 
 
ΚΙ ερχόμαστε στα ημέτερα εδάφη, των «μεγάλων», «μικρών» και «μέτριων» ηγετών. Υπήρξε δικτάτορας ο Μεταξάς; Αναμφίβολα. 
 
 
Ωστόσο, είχε ξαφνικό και περίεργο θάνατο (Ιαν. ’41). Γιατί, πέρα απ’ το «ΟΧΙ» του λαού, είπε το δικό του γνήσιο και περήφανο. Στους Άγγλους που του ζήτησαν…Αντίστασή μας, για λογαριασμό τους. «Με τους ακρωτηριασμένους του Αλβανικού μετώπου;» αντέταξε κι αυτοί (οι Άγγλοι) δεν…συγχωρούν.
 
 
ΠΕΡΑΣΑΝ οι δεκαετίες πολιτικών αναστατώσεων, κλυδωνίστηκε η Ελλάδα, μας κυβέρνησαν πολιτικοί και πρωθυπουργοί κι ας έρθουμε στα πολύ πρόσφατα. Πού κατοικοεδρεύουν και με τι ασχολούνται οι πρώην κ. κ. Σημίτης, Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου; Χαίρουν άκρας υγείας και ελευθερίας, αδιάφοροι και αναπολόγητοι.
 
 
 Δεν νιώθουν βάρος για τους ζημιογόνους Ολυμπιακούς και τους δαπανηρούς…Καλατράβες με τις Στέγες τους να σκουριάζουν, ξεχάστηκαν οι Ζαχόπουλοι και τα Βατοπέδια και οι τ. Πρωθυπουργοί μας παραμένουν μακρινοί, απρόσιτοι (και αναπολόγητοι).
 
 
ΝΑ (ξανα)ρωτήσουμε πού βρίσκεται και με τι ασχολείται ο κ. Σουφλιάς; Ξαφνικά εξαφανισμένος (με παμπόνηρη προαναγγελία της αποχώρησής του απ’ την πολιτική), μην τον ξανάδατε, μην περιμένουμε εξηγήσεις, απολογισμό και, αναδρομικά, λογαριασμό.
ΚΑΙ του κ. Λαλιώτη η «εξαφάνιση»; 
 
 
Λες να υπάρχει καμιά (παραμένουσα) σχέση του και συνάφεια με εργολάβους που συντηρούν(;) τις εθνικές μας οδούς; 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.