Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κάθε πέρυσι και καλύτερα


Μόνο αισιόδοξα δεν είναι τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία, εν όψει του φθινοπώρου, αφού το χρέος -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2009, όταν η κρίση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της.



 Με βάση τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2013, η επιβάρυνση για το τρέχον έτος είναι 16 δισεκατομμύρια, ενώ η κατάσταση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, την περίοδο των εκλογών, είναι χειρότερη κατά 18 δισ. ευρώ. Όλα αυτά φέρνουν το ύψος του δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη και σε σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ.



Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία προκαλούν συγκρούσεις και στην πολιτική σκηνή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό και να τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς σύντομα «θα είναι παρελθόν», ενώ οι «πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας».



Τα δημοσιεύματα για το ύψος του χρέους προκάλεσαν και τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τονίζουν πως η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να δώσει για μια ακόμη φορά εξετάσεις υπακοής στην τρόικα».


 Τέλος, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «νέο δάνειο ή νέο κούρεμα», το οποίο «θα φέρει νέα μέτρα, που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός».



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.