Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΑΡΝΙΕΜΑΙ

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του
Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί
Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
θα μοιραστεί την ήττα.

      

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

 

 

 

Όταν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας γίνονται… αριθμοί

 Η κρίση σκοτώνει τους Ελληνες! Ακρως δολοφονικό αποδεικνύεται για τη χώρα μας το Μνημόνιο, καθώς οι ειδικοί καταγράφουν στην εποχή της τρόικας τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ και το 2013 τα συμβάντα εμφανίζονται επίσης δραματικά αυξημένα.

 

 



 Ιστορίες για «ραγισμένες» ζωές στην Ελλάδα του Μνημονίου: Άστεγοι και άποροι εκλιπαρούν τους γιατρούς στα δημόσια θεραπευτήρια να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής τους για να έχουν (τουλάχιστον) ένα πιάτο φαγητό.

 Οι εικόνες που....
περιγράφουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δεν σοκάρουν απλώς. «Καθρεφτίζουν» την ελληνική πραγματικότητα, αυτή της φτώχειας και της ανέχειας... 

 

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ, 
ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ» ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!

 ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΤΣΑΡΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

 
 Η περίπτωση του Θανάση Τσιμόπουλου  διαφέρει από όλες τις άλλες. Δεν είναι μόνον ένας άστεγος σαν τους χιλιάδες, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βρέθηκε στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια. Είναι πάνω απ’ όλα ένας ψυχικά ασθενής  πάσχει από σχιζότυπη διαταραχή σε ποσοστό 67% στον οποίο χορηγούνται φάρμακα, για την αντιμετώπιση της νόσου του.

Μέχρι σήμερα, ο 54χρονος συμπολίτης μας λαμβάνει από την Πρόνοια τριμηνιαίο  επίδομα 626 ευρώ, (περίπου 210 ευρώ μηνιαίως) υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως, ότι θα έχει στέγη! Με άλλα λόγια, οι άστεγοι και ψυχικά ανάπηροι δεν δικαιούνται προνοιακό επίδομα!!!  Έλα όμως που ο Θανάσης Τσιμόπουλος τα τελευταία χρόνια είναι άστεγος!

    

  
Ναι, μας κυβερνούν βαμπίρ. Οντότητες αδίστακτες, κινούμενες ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, που θρέφονται από το αίμα των άλλων, από τις ζωές των άλλων.

 Ρουφούν ζωές ανθρώπων, για να παρατείνουν τη δική τους χαμοζωή, άντε άλλη μια μέρα στην εξουσία κι άλλη μία κι άλλη μία. Να σέρνουμε το χρόνο, μέχρι να έρθει η επόμενη δόση, μέχρι να κερδίσει τις εκλογές το αφεντικό μας η Μέρκελ, μέχρι να μοιράσουμε τη δημόσια περιουσία στους φίλους και χρηματοδότες μας.
Κουβέντες βαριές που όμως τους αξίζουν, είναι η ελάχιστη ποινή για τα έργα του

Γιώργος Ανανδρανιστάκης 

 

 Το παιδί χωρίς εισιτήριο έχασε τη ζωή του για 1,40 ευρώ

Αδιανόητο. Είναι αδύνατη η ισοδυναμία μιας ζωής με 1,40 ευρώ. 

 

 

 

 

ΑΡΝΙΕΜΑΙ



                                         


Eleni D
 http://pleysis.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.