Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Νύχτα θρίλερ στην Βαρυμπόμπη


Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη στις 22:48. 


Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Ιωάννου Μίχα. Η Δημοτική Αρχή έδωσε οδηγία να εκκενωθούν κατοικίες στην Βαρυμπόμπη, που βρίσκονται από την οδό Ορφέως και προς το βουνό, για προληπτικούς λόγους. 


Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες ιδιωτών. Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι η ένταση των ανέμων που πνέει στη περιοχή.






Το μέτωπο της φωτιάς αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση, κινήθηκε λίγο μετά τις 4 ξημερώματα προς τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ το νότιο τμήμα, νωρίτερα, είχε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αρχικά απειλήθηκε αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε καθώς η φορά του αέρα άλλαξε μετά τις 3 το πρωί.


Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε. Η φωτιά έχει δημιουργήσει προβλήματα ηλεκτροδότησης με πολλά τμήματα της περιοχής να μην έχουν ρεύμα.



Ενισχύσεις για να συμβάλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής, καταφθάνουν από την περιφέρεια και συγκεκριμένα 14 οχήματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.


Δείτε το βίντεο:








Κάηκαν σπίτια στην Βαρυμπόμπη

«Έχουν καεί σπίτια και αυλές», είπε στον Real Fm ο υπεύθυνος πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών.
Όπως σημείωσε ο κ. Ορφανίδης από την πυρκαγιά έχουν καεί σπίτια στην Βαρυμπόμπη, στον οικισμό Αγία Κυριακή όπως επίσης και πολλά δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

 «Η μεγάλη εστία εντοπίζεται στο άνω μέρος της οδού Ιωάννου Μίχα», ανέφερε.







"Από ανθρώπινο χέρι ξέσπασε η φωτιά" 

«Έχουν προσπαθήσει να κάψουν το συγκεκριμένο  μέρος πολλές φορές σε δυσπρόσιτα σημεία», είπε στον Real Fm ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου σημειώνοντας ότι η φωτιά στην Βαρυμπόμπη ξέσπασε από ανθρώπινο χέρι.


Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, υπήρχαν πολλά μέτωπα τα οποία άλλαζαν ανάλογα με την φορά του ανέμου ενώ «υπήρχαν φλόγες που έφταναν τα 50 μέτρα».
«Ήταν μία πολύ δύσκολη νύχτα», υπογράμμισε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.