Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Ληγμένο είναι το σύστημά τους, όχι το φαΐ του εργάτη


Από την πρώτη του Σεπτέμβρη η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με απόφασή της ρίχνει στην αγορά τα τρόφιμα που έληξε η καταλληλότητά τους για να καταναλωθούν, τα λεγόμενα «ληγμένα». 

 

 

 

 

Οι βιομήχανοι μυρίστηκαν μια ακόμα κερδοφόρα «αγορά» στις λαϊκές οικογένειες και στα εκατομμύρια φτωχούς εργαζόμενους και εξαθλιωμένους ανέργους, και η κυβέρνησή τους έσπευσε πρόθυμη να τους κάνει ένα ακόμα δώρο, ανάμεσα στα πολλά, όπως άλλωστε και στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους «επενδυτές» και στ' άλλα αρπαχτικά, δείχνοντας με ανείπωτο κυνισμό και αυτή τη φορά την αντιλαϊκή-αντεργατική στράτευσή της.


Μετά το ξήλωμα εργατικών δικαιωμάτων, μετά το γκρέμισμα του –όποιου- «κοινωνικού κράτους», μετά το ξεχαρβάλωμα της –όποιας- δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας, οι καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους αποφάσισαν τώρα οι φτωχοί να τρώνε σκουπίδια. 
 
Ποιον πείθουν άραγε οι… όρκοι των υπουργών στις τηλεοράσεις για «αυστηρούς ελέγχους» στην ποιότητα των τροφίμων;
 
 
 Δηλαδή πόσο «αυστηροί» θα είναι αυτοί οι έλεγχοι; Ας πούμε, σαν αυτούς για την… φοροδιαφυγή; Μήπως σαν τους ελέγχους  για την απλήρωτη, την ανασφάλιστη, τη μαύρη εργασία; 
 

Στάχτη στα μάτια των φτωχών εργαζομένων, των ανέργων, των μικροσυνταξιούχων, των ανήμπορων να ανταπεξέλθουν είναι οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις τους. Αυτά επιτάσσει το σύστημά τους. Θυσίες, αμέτρητες θυσίες από τους φτωχούς. Ποτάμια εργατικού αίματος να ρέουν στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. 
 
 
 
 
Από τη μια τα τραπέζια της χλιδής των «χοντρογούρουνων αστικών» και από την άλλη το τραπέζι του εργάτη, χωματερή «φτηνών» σκουπιδιών. Να μην το ανεχτούμε κι αυτό. Να μην τους ανεχτούμε άλλο. 
 
Ούτε ώρα! Ληγμένο είναι το σύστημά τους, όχι το φαΐ του εργάτη!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.