Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

14/8/2005: Όταν έσβησε ο ήλιος……

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ
ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
ΠΤΗΣΗ ''HELIOS'' ATHENS 2005
DISCOVERY CHANNEL


Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΟΥΚΑΣ, ΤΟΤΕ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ , ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

 

            

                    


Είναι οι τελευταίες στιγμές της πτήσης του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας Ηλιος.
Θα ακούσετε τις συγκλονιστικές συνομιλίες των πληρωμάτων των μαχητικών αεροσσκαφών που το συνόδευαν μέχρι την πτώση του, στο Γραμματικό.

Η ανάσα του πιλότου του F16, του Επισμηναγού Παναγιώτη Αθανασόπουλου την ώρα που βλέπει το Boeing 737-300 της Helios να συγκρούεται στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα. Η κραυγή του «έχουμε πρόσκρουση», είναι συγκλονιστική. Το Gnews.gr αποκαλύπτει το συνταρακτικό και ενδεχομένως μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία της αεροπορίας βίντεο που λήφθηκε από το F16 του Επισμηναγού στα 22 περίπου λεπτά που ακολουθούσε το Boeing της Helios.

 Οι τελευταίες στιγμές του Boeing 737 όπως καταγράφονται με εικόνα και ήχο, μέσα από το πιλοτήριο των μαχητικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που... απογειώθηκαν από τη βάση της Τανάγρας για να αναχαιτίσουν το μοιραίο αεροσκάφος, το οποίο έκανε γύρους πάνω από την Κέα και δεν απαντούσε στις κλήσεις του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων Αθηνών (ΚΕΠΑΘ). 


Ακούτε τους διαλόγους. Βλέπετε την εικόνα και το Boeing 737 με τους 121 επιβάτες και πλήρωμα να σταυρώνει σε κάποιες στιγμές μπροστά και χαμηλότερα του F16.
Το αεροπλάνο της Helios Airways είχε νηολόγιο 5B-DBY.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.