Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ FOCUS ON LINE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS 

 


– ΔΙΑΒΑΣΤΕ .....με ψυχραιμίαΠολιτισμικό σοκ της Ελλάδας"

Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line


Δεν μπορώ να αντισταθώ ..και να μην απαντήσω στον κύριο Κ.Boetig από το Focus on line

 

Αγαπητέ κύριε K. Boetig δυστυχώς για σας..δεν ξέρετε τίποτα για την Ελλάδα και τους Έλληνες .Απλά γεμίσατε με κάποιες αράδες το Focus για εσωτερική κατανάλωση 

Θα σας βοηθήσω λοιπόν, παρουσιάζοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες , απαντώντας στο άρθρο σας. Είμαι καταλληλότερη από σας  , να παρουσιάσω  τη χώρα μου .

                           


Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής: 

 

"Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης


Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμογής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα , παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;

Ο συμπαθητικός μικρός λαός  πράγματι χορεύει  και γλεντά  γιατί ζει μέσα στον ήλιο  κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό που τον κάνει χαρούμενο , γελάει, αγαπάει, τρώει ντολμαδάκια .{έτσι τα λέμε }

 Γνώριζε πριν 2.500 χρόνια πως η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο κι ότι η ύλη αποτελείται από άτομα ..

   αλήθεια..ο δικός σας  μεγάλος λαός ..πού βρισκόταν τότε;Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.
 Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.

Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση.
Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;


 Οι Έλληνες..είμαστε οι γονείς του πολιτισμού ..αδιαμφισβήτητο
 κύριε  K.Boetig.. τον καιρό που η χώρα μου παρήγαγε πολιτισμό ..η υπόλοιπη Ευρώπη  ζούσε σε σπηλιές και τρεφόταν με ρίζες ..

Τα παιδιά μας  αγαπητέ κύριε...τα προσέχουμε , τα αγαπάμε ,προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον τους   και δεν τα πετάμε έξω από το σπίτι   μόλις γίνουν 18 χρόνων

Με το αυθαίρετο μας...βάλαμε το κεφάλι μας κάτω από ένα κεραμίδι ,προσπαθώντας  να ξανασταθούμε όρθιοι μετά την Γερμανική κατοχή...ελπίζω να σας κάλυψα σ'αυτό...


Γλώσσα και γραφή

Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε.
Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για την δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων.


Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά. Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia , Aghia, Αyi

 Η γλώσσα μας είναι μοναδική κύριε Boetig. 
στα νέα και τα αρχαία ελληνικά  έχουν γραφτεί αριστουργήματα της ποίησης  και της λογοτεχνίας ..Στα δικά σας Γοτθικά  τί έχετε γράψει ;  
Στο δικό μας αλφάβητο στηρίχτηκαν  οι γλώσσες του κόσμου κύριε .. όταν σταμάτησαν να συνεννοούνται  με  νοήματα !!


Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα. Εγωισμός και αίσθηση του "εμείς". Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού. Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού. "Ο ένας εναντίον του αλλού και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά", είναι ο σκοπός.


Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στην φυγή.

 Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.
Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισιούνται. Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ' ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί.

Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.

 Στο θέμα της κυκλοφορίας ..έχετε κάποιο δίκιο . Δεν κυκλοφορούμε στους δρόμους όπως στη παρέλαση..ζωηρός λαός  αγαπητέ μου ..ατίθασος .

Οι Ελληνες  δεν μισιούνται μεταξύ τους ...αγαπιούνται και συμπαραστέκονται ο ένας στον άλλο. 
Εσείς τον γείτονα σας τον ξέρετε;  όσο  για τον εμφύλιο ...τον χρωστάμε στους μεγάλους προστάτες Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το "είσαι δικός μας".

Με την πλάτη γυρισμένη.
Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την Ελλάδα. 
Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες. Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.

Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η "Ισταμπουλ" ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια. Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει την γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.

 Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με την σημερινή τους εικόνα.
Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής

 Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες...γράφετε..
 για μας αγαπητέ μου υπάρχουν  άνθρωποι σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης  . Άνθρωποι που τους σεβόμαστε ..αρκεί να μας σέβονται κι αυτοί !!!

Όσο για την  Κωνσταντινούπολη  ..αυτό είναι το όνομα της ..όσα ονόματα κι αν της αλλάξουν...
δεν ξαναγράφεται η ιστορία κύριε Boetig  

 Στη χώρα μας ..καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει  ή και καθόλου ..όμως έχετε δίκιο σ'αυτό .. είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι ..έτσι μεγαλώσαμε..έτσι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας. 
 Αν κρίνουμε όμως εκ του αποτελέσματος .. 

τον χαρακτήρα μας  την αγάπη για τον συνάθρωπο μας ,
 την οικογένεια μας που βάζουμε πάνω απ'όλα...μάλλον καλό μας έκανε .Δεν είμαστε θρησκόληπτοι ..δεν αφορίζουμε ..ζητάμε και δίνουμε συγνώμη

 Για το πόσο συνεργασία του διαβόλου ήταν η ΕΟΚ ..όχι με τον πάπα ..αλλά  με τους  στυγνούς  κεφαλαιοκράτες ..που σκοπό είχαν να εξαφανίσουν τις μικρές χώρες ..το βλέπετε μπροστά σας  ..άν θέλετε  να το δείτε !!Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του. Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους.

 Η πίστα στον χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο. Και το μπουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία. Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για τον λογαριασμό.


Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.

 Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.
Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι.

Όσο για το μπουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι , αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στον σερβιτόρο.


 Αλήθεια είναι οτι κάνουμε μεγάλες παρέες ..μας αρέσει ξέρετε να έχουμε στο τραπέζι μας τους φίλους μας...έτσι είναι η ελληνική κοινωνία αγαπητέ μου  δεμένη 

 Εσείς  έχετε φίλους ; όχι στο facebook    πραγματικούς  , καρδιακούς φίλους {έτσι τους λέμε εμείς }  πρόθυμους να  μας ακούσουν  και να τους ακούσουμε...να γελάσουμε  και να κλάψουμε  μαζι....κι όσο για το κρασάκι μας  ..είναι ευλογημένη η ρετσινούλα μας .  Το λογαριασμό τον πληρώνει όποιος έχει ..ή όλοι μαζί { ρεφενέ το λέμε εμείς }

 

Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα

Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί. Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.

 Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Αγ.Ραφαηλ για τους καρκινοπαθείς.


Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.
Χωρίς χρόνο και χώρο


Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος... Το "τώρα" σπάνια το συναντάς και η λέξη "αύριο" είναι πολύ συχνή.

 Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στην θέση τους.


 Με τους αγίους μας ..τα  πάμε μια χαρά και άγιο για τους πολιτικούς δεν πρόκειται να εφεύρουμε ..
σας το λέω σίγουρα αυτό !!

Ο χώρος κι ο χρόνος  είναι ελληνικοί ..δικοί μας ..στα δικά μας μέτρα.  Τρέχουμε  την τελευταία στιγμή να προλάβουμε και τα καταφέρνουμε ...αιώνιος  Έλληνας αγαπητέ μου  ..δεν ξέρει από γερμανική πειθαρχία ..

τα λεωφορεία και τα τρένα μας μπορεί να αργούν ..αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να εκτονωθούμε  ..βρίζοντας !!!  ναι ναι  το έχουμε αυτό το ελάττωμα  ..μόλις μας ενοχλήσει κάτι  ..δεν έχετε ιδέα  τί του σέρνουμε.. Ελάτε  πχ.. σε μιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία συντάγματος ...θα έχετε δωρεάν σεμινάριοΜια προφορική κοινωνία

Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει τον δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει τον χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από την Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στην Νυρεμβέργη.


είχε σημειώσει στον χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του την διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία. Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner.

 
Πέταξε τον χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει. Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


 Εμείς  αγαπητέ κύριε   τα πάμε καλά με όλα ...ίσως  λίγο καλύτερα πράγματι ...με τον προφορικό λόγο 
 Μιλάμε δυνατά ...φωνάζουμε ..έτσι επικοινωνούμε κι όχι μόνο με
 e-mails  ..όσο  για τον νταλικιέρη  που αναφέρετε     ήταν απλά  φυσιολάτρης ...Τους ευρωπαίους νταλικιέρηδες που έρχονται στην Ελλάδα τους έχετε παρακολουθήσει ποτέ ;  μάλλον όχι !

 

Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration

Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία. Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στην σελήνη.


Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι. Όσο για την ζωγράφο στα νότια της Κρήτης που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεση της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει:
"I have inspiration. Come back tomorrow"


 Είμαστε   δημιουργικά πνεύματα  και κυρίως έξυπνα πνεύματα
οι πρόγονοί μας , ο ήλιος ,η γαλάζια μας θάλασσα  έχουν φροντίσει γι αυτο...πόσο έξυπνος μπορεί να γίνει ένας λαός χωρίς ήλιο ;
Όσο για την παραποίηση στατιστικών στοιχείων ..μάλλον πρέπει να αποτανθείτε  για πληροφορίες σ'αυτούς    που έδωσαν  τη παραγγελία γι αυτή την εργασία, έτσι θα έχετε ολοκληρωμένη άποψη .


Οι Έλληνες στις διακοπές τους

Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στην θάλασσα και τον χειμώνα στα βουνά. Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.

Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως τον τζάκι τους και το τζακούζι τους. Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.

Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.

Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους".


 Τις διακοπές μας ..{τότε που μπορούσαμε  να κάνουμε..}
  τις χαιρόμαστε ..κι ας ήταν σε δωμάτια με  χορήγηση της ΕΕ

 Θάλασσα ,ταβερνάκι λίγο κρασάκι ...η  παραγγελία μας στο σερβιτόρο ...  γίνεται  έτσι φωναχτά..δίκιο έχετε.
για μιά μερίδα νόστιμο ελληνικό  φαγητό ...κι οχι για
  μιά χωριάτικη σαλάτα  για τρία άτομα 

Έτσι είμαστε οι Έλληνες αγαπητέ κύριε ..

         Κ.Boetig από το Focus on line

 Υπερήφανοι .όμορφοι , κι  όταν δεν έχουμε χρήματα να πάμε διακοπές  να ζήσουμε  και να φάμε σαν άνθρωποι  καθόμαστε στο σπίτι μας   ..

 

Εύχομαι  να  διαβάσετε  τις απαντήσεις  μου...έτσι θα  έχετε  μια αληθινή εικόνα  για την Ελλάδα  και τους Έλληνες να δημοσιεύσετε στο     Focus on line


 Eleni D


ΥΓ το άρθρο του κυρίου 
Κ.Boetig από το Focus on line

το βρήκα στο makeleio.gr
οι απαντήσεις  δικές μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.