Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο «ΜΕΣΗΜΕΡΑΣ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η απειλή αποτέλεσε ανέκαθεν τον αποτελεσματικότερο τρόπο «πειθούς» για όσους δε διέθεταν λογικά επιχειρήματα για να πείσουν τον αποδέκτη της. 




Από τη μικρή ηλικία είμαστε δέκτες τέτοιων ανόητων απειλών, προκειμένου να «πειθαρχούμε» στις προτροπές και νουθεσίες των «μεγάλων».




-Εάν δε φάτε όοοολοοο το φαγητό σας θα φωνάξω τον «Μπαμπούλα».
-Εάν δεν πιείτε όλο το γάλα σας δεν βλέπετε το «οθωμανικό» στην τηλεόραση (αυτή κι αν είναι απειλή).
-Εάν δεν κοιμηθείτε το μεσημέρι θα
φωνάξω τον … «Μεσημερά».




-Εάν δε διαβάσετε τα μαθήματα σας θα σας στείλω να βόσκετε πρόβατα (καθόλου κακή ιδέα).
-Εάν δεν ψηφίσετε «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα κόβεται η χρηματοδότηση (δεν πιστεύω να έχει ξεχαστεί η συγκεκριμένη απειλή).



Το κορυφαίο πάντως που υπερβαίνει ως απειλή τους «Μεσημεράδες», τους «δράκους», τις «λάμιες» και όλα τα «τερατόμορφα πλάσματα» που θα σπεύσουν σε περίπτωση παράβασης των ρητών εντολών των «κηδεμόνων» είναι οι … εκλογές!!!



-«Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές. Όποτε και αν είναι αυτό. Είτε είναι Αύγουστος, είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα».(τάδε έφη ο σύμβουλος Μπαλτάκος, από το «βήμα» της Βουλής).


Τι λέτε, ωρέ παλληκάρια; Από πότε απειλείτε τον κοσμάκη και τα βουλευτάκια σας ότι αν δεν υπερψηφίζουν τα αίσχη του Σόιμπλε θα κάνετε εκλογές, ακόμα κι αν είναι … Αύγουστος ή Χριστούγεννα; 



Δηλαδή οι εκλογές είναι οι κακές «λάμιες» και ο «δράκοντας» του Αγίου Γεωργίου; Πού τα μάθατε αυτά, ωρέ κομπλεξικά κομματόσκυλα; Σε ποιες «λέσχες» δημοκρατίας και «όμιλους» πολιτικού προβληματισμού μάθατε να απειλείτε τον κόσμο και τους υποτακτικούς σας βουλευτές με τις εκλογές; 


Καταργείστε τις λοιπόν «δημοκράταροι» της κακής ώρας. Βγείτε ευθαρσώς παρατρεχάμενοι εκπρόσωποι της παραεξουσίας και πείτε ότι οι εκλογές είναι ένα πάρα πολύ «κακό πράγμα», που δε σας εκφράζει και τις θεωρείτε κίνδυνο για το πολίτευμα που εσείς οραματίζεστε να εγκαθιδρύσετε.


Δεν είναι λίγοι αυτοί που δημοσίως μέμφονται τη διενέργεια και των εκλογών του 2012 ως περιττές και επιβλαβείς για τον τόπο, αφού ο «όσιος» Λουκάς, ο διαπρεπής τραπεζίτης μια χαρά την έκανε τη δουλειά. Έτσι κι αλλιώς από τον Καψή υπουργό, πάλι στον Καψή υπουργό πήγαμε. Είναι κι αυτό μια άποψη βεβαίως…



Αρχίζω να έχω αγωνία για τον ιστορικό του μέλλοντος. Πώς θ’ αξιολογήσει τα σημερινά τεκταινόμενα; Πώς θα χαρακτηρίσει όλα αυτά που συντελούνται τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα; Εκτός βέβαια κι αν η ιστορική αποτίμηση γίνει από κάποια «Ρεπούση» του μέλλοντος, οπότε ίσως μιλήσουν για ένα νέο «χρυσό αιώνα» του …Μπαλτάκου!!!



Μέχρι τότε ας προκαλέσουμε το «σύμβουλο Μπαλτάκο» ή τον παμμέγιστο Ευάγγελο, τον χαρατσολόγο να ορίσουν τι ακριβώς είναι –κατά τη γνώμη τους- η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.





    Μιχάλης Τζανάκης
  istor.tzanakis@gmail.com


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.