Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Κάρμινα Μπουράνα: η κυρίαρχη γενιά

Ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Υπήρχε έλλειψη από «πολιτικά ναυάγια» μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό…

Γιατί (και) αυτός είναι ο γκρεμιστής, αλλά δεν είναι ο κτίστης…




Ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Δαμανάκη Επίτροπος στην Κομισιόν. Η γενιά του Πολυτεχνείου συνεχίζει να κυβερνά, αλλά καθώς αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αχαριστίας, εξάγει τον εαυτό της στους διεθνείς Οργανισμούς. Κυρίαρχη εδώ και 40 χρόνια, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τη διαχρονικότητα της επιρροή της στα κέντρα εξουσίας.

Στην πραγματικότητα η γενιά αυτή έκανε μια μεγάλη τομή στο εγχώριο πολιτικό σύστημα των ανακυκλούμενων «ελίτ»: βρήκε το χώρο της ανάμεσα στα τζάκια, αυτοδικαίως, καθότι γενιά αντιστασιακή.

Τα οποία τζάκια διά των γόνων και επιγόνων ζουν και βασιλεύουν. Η βασιλική οδός προς τα Υπουργικά γραφεία είναι πάντα ανοικτή.
Αλλά για να μην τους αδικούμε οι νεοσσοί «κληρονομικοί» Υπουργοί έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.

Όταν δεν συζητάνε για γκόμενες βάζουν και καμιά υπογραφή…
Ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Δαμανάκη Επίτροπος στην Κομισιόν, ο Βαγγέλης Παπαχρήστου στη θέση του αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ: η Αριστερά ηττήθηκε ιδεολογικά και οδηγείται εκ νέου στην (πολιτική) προσφυγιά…

Ασφαλώς επίκεινται οι τοποθετήσεις του Ραγκούση (που ασκεί σκληρή κριτική υπεραμυνόμενος της αξιοκρατίας επί ΓΑΠ) αλλά και του Πάγκαλου που πάντα ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Πρωθυπουργού, αλλά το έκρυβε επιμελώς.
Τελικά δηλαδή τ0 σάπιο ΠΑΣΟΚ ήταν ο Άκης και ο Μαντέλης.
Το υπόλοιπο είναι απλά ώριμο για κάθε αποστολή.

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσε να γίνει και διοικητής στην Εθνική Τράπεζα ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, οπότε μάλλον αδικήθηκε.
Άλλωστε δεν υπήρχε κενή και θέση υπευθύνου σε ενοριακή τράπεζα αίματος…

Βεβαίως, η αξιολόγηση του ως προτελευταίου στο «Κολλέγιο των Επιτρόπων» που υπηρέτησε είναι σχεδόν τίτλος τιμής.
Δηλαδή κάποιοι έχουν βαλθεί να επιβεβαιώσουν τη Ντόρα που μιλά για νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ;

Η σοβαρή πρόταση πάντως να αντικατασταθεί ο εθνικός ύμνος από τα Κάρμινα Μπουράνα, δεν κατετέθη τελικά από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΥΣΕΑ, διότι ο Καρλ Όρφ είναι Γερμανός (και δεν πουλάει κινητά) και γιατί η φωνή των δημιουργών τους, των Γκολιάρντι, που ύμνησαν τη φύση, τον έρωτα, το κρασί, είναι πάντα παρούσα, επίκαιρη και διαχρονική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.