Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μπαγκλαντές: «Θαύμα» η διάσωση της γυναίκας που ήταν θαμμένη επί 17 ημέρες


Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να κρατήσει στη ζωή για 17 ολόκληρες ημέρες κάτω από τα συντρίμμια έναν άνθρωπο.



  Η ιστορία με την γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός οκταώροφου κτηρίου που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές συγκλονίζει τον πλανήτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το τραγικό περιστατικό έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι. 


Εκπρόσωποι των υπηρεσιών διάσωσης ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα αυτή, το μικρό όνομα της οποίας είναι Ρέσμι, είχε εντοπιστεί από άνδρες των σωστικών συνεργείων που άκουσαν τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της να τη σώσουν στα συντρίμμια του κτιρίου Ράνα Πλάζα, μιας εννιαώροφης πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε την 24η Απριλίου στην Σαβάρ, ένα προάστιο της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές.

 


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Somoy, η γυναίκα βρέθηκε στα συντρίμμια, σε μια αίθουσα προσευχής στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων.

 



Τα μέλη των σωστικών συνεργείων επευφημούνταν από πολίτες που ξέσπασαν σε ζητωκραυγές καθώς η γυναίκα αυτή μεταφερόταν σε ένα ασθενοφόρο μέσα από το πλήθος.



 Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο και εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Η επιζήσασα «εντοπίστηκε σε μια τρύπα ανάμεσα σε ένα δοκάρι και μια κολόνα. Το όνομά της είναι Ρέσμι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Άλι, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πιθανώς «είχε ένα απόθεμα νερού ή είχε αποθηκεύσει λίγο νερό από αυτό που είχαμε ρίξει στο κτίριο», πρόσθεσε.



Ένα μέλος σωστικού συνεργείου είπε ότι άκουσε την παγιδευμένη γυναίκα να
  φωνάζει

 « ‘σας παρακαλώ, σώστε με, σώστε με’», καθώς συμμετείχε στην απομάκρυνση των συντριμιών στο Ράνα Πλάζα. Ένας άλλος εργαζόμενος σε σωστικά συνεργεία είπε ότι η γυναίκα αυτή είχε πρόσβαση σε τροφή για πολλές ημέρες, αλλά της είχε τελειώσει εδώ και δύο ημέρες τουλάχιστον.



«Είπε ότι δεν είχε φάει τίποτε εδώ και δύο ημέρες», διευκρίνισε αυτό το μέλος των σωστικών συνεργείων. «Είπε ότι είχε βρει ένα ασφαλές σημείο, ένα κενό, με λίγο αέρα και φως».



Η διάσωση αυτή έγινε ενώ ο στρατός ετοιμάζεται να δώσει οριστικό τέλος στην επιχείρηση διάσωσης, μετά την εύρεση δεκάδων νέων σορών στα συντρίμμια του κλιμακοστασίου, όπου είχαν προσπαθήσει οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να βρουν καταφύγιο.


Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ συνεχάρη τα σωστικά συνεργεία για την διάσωση της γυναίκας. Είναι κάτι που «δεν έχει προηγούμενο», είπε ο εκπρόσωπός της Μαχμπουμπούλ Άλαμ.








Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.