Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το τέχνασμα με τις Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις

Γράφει ο Μαγια



Κίνηση αντιπερισπασμού η ξαφνική ανακίνηση του θέματος των εκκρεμών Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων (της προηγούμενης κατοχής). 
Υποκρύπτει νέους εφιάλτες, ενώ εκδηλώνεται σε μια περίοδο ολοκλήρωσης μιας ακόμη παντομίμας διαπραγμάτευσης, όπου η Τρόικα επέβαλλε και πάλι τους βάρβαρους όρους της. 
Βαρύγδουπες δεσμεύσεις
ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις αποδείχτηκαν έωλες.
Οι δανειστές πήραν και πάλι ακριβώς αυτό που ήθελαν: Τη (σταδιακή) άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι η Τρόικα επιβάλλει ό,τι θέλει, παίρνει ό,τι θέλει και εξευτελίζει όσους θέλει, κυρίως τους υποτακτικούς της.

Η Ελληνική κοινωνία είναι γονατισμένη και η οικονομία στα όρια της ολικής καταστροφής. Η ανεργία πλησιάζει το 30% και η συνολική μείωση του ΑΕΠ το 25%, οι πολίτες υποφέρουν από την υπερφορολόγηση και τη συνεχή μείωση εισοδημάτων.

Μόνο οι εναπομείναντες αφελείς τρέφουν ψευδαισθήσεις, πως η συγκυβέρνηση των εντελοδόχων έχει τη βούληση και κυρίως το σθένος να θέσει το Βερολίνο μπροστά στις τεράστιες ιστορικές υποχρεώσεις του απέναντι στον Ελληνικό λαό για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που υπέστη η χώρα μας στην διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής.

Πασχίζουν τα μίσθαρνα φερέφωνα της μνημονιακής προπαγάνδας να εξωραΐσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των συγκυβερνώντων και να τους εμφανίσουν δυνατούς και ικανούς να κοιτάξουν όρθιοι στα μάτια τους Γερμανούς. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι η οσφυοκαμψία και ο ραγιαδισμός συνιστούν … εικονική πραγματικότητα.

Απώτερος στόχος τους ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας, ώστε να αποδεχτεί με τη μεγαλύτερη δυνατή παθητικότητα την επερχόμενη νέα καταιγίδα μετά την εξονυχιστική αξιολόγηση του Ιουνίου.

Ιδού, γιατί επιμένουμε στην υπόθεση της παλλαικής δημοκρατικής αντιμνημονιακής συμπαράταξης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ως της μόνης λύσης για τη σωτηρία της Πατρίδας και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Και επί τη ευκαιρία. Σε αυτή την βάρβαρη συγκυρία, οι διαπρύσιοι κήρυκες της …μεταθανάτιας ευδαιμονίας ως πότε θα ρίχνουν νερό στο μύλο των εγκόσμιων ολετήρων της κοινωνίας;

 http://tolimeri.blogspot.com










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.