Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΖΥΓΟ" ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ 43ΧΡΟΝΗ ΜΟΥΛΩΧΤΗ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ



 ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
 
Η Μαρία Τέντα παρέμεινε κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές των Θηβών για 8,5 έτη για την υπόθεση δολοφονίας του συζύγου της Αχιλλέα Τέντα τον Δεκέμβριο του 2002.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, όπου επέστρεψε για να δικαστεί εκ νέου η Μαρία Τέντα μετά από παραπομπή της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, της επέβαλε κάθειρξη 21 ετών, ακυρώνοντας την ισόβια κάθειρξη που της είχε επιβληθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και σε δεύτερο βαθμό.
Το Εφετείο Λάρισας της επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό των συνηγόρων της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της.

Ως γνωστόν η Μαρία Τέντα είχε φυλακιστεί τον Απρίλιο του 2001 με την κατηγορία ότι μαζί με τον εραστή της Νικόλαο Κωτούλα είχαν δολοφονήσει το σύζυγο της Μαρίας, Αχιλλέα, και είχαν πετάξει το πτώμα του σε πηγάδι, όπου βρέθηκε τέσσερις μήνες μετά.
Ωστόσο επειδή η Μαρία Τέντα εργάστηκε στο φαρμακείο της φυλακής και σε συνδυασμό ότι η ποινή των 20 ετών υπολογίζεται στα 3/5, μεταφράζεται σε συνολική ποινή 12 ετών συνολικά και την οποία έχει εκτίσει στο σύνολό της. Στη τελευταία δίκη που έγινε στο Εφετείο της Λάρισας παραβρέθηκαν και τα δύο παιδιά της τα οποία παρέστησαν ως πολιτική αγωγή και ζήτησαν την καταδίκη της.

Ο εραστής και η Μαρία Τέντα εξαφάνισαν το πτώμα σε ένα πηγάδι της περιοχής. Το αυτοκίνητό του το άφησαν στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Τέντας έφυγε ταξίδι. Στη γερόντισσα πεθερά της που έμενε στο ίδιο σπίτι, είχε ρίξει υπνωτικό για να μην καταλάβει το παραμικρό. Η σύζυγος ατάραχη δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του και το 'παιζε ανήσυχη στα δύο τους παιδιά, στους συγγενείς και στους φίλους.

Οοι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι μετά από 4 μήνες. Ομολόγησαν το φρικιαστικό τους έγκλημα μετά από μέρες. Καταδικάστηκαν και οι δυο σε ισόβια κάθειρξη πρωτοδίκως. Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο. Τον Οκτώβριο του 2010 η Τέντα παρουσιάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, το οποίο ακύρωσε την καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της και όχι για συναυτουργία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

 http://makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.