Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

KKE Ετοιμαστείτε για πόλεμο»



«Ετοιμαστείτε για πόλεμο»

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο»«Πανίσχυρο ΚΚΕ» στις κάλπες της Κυριακής για ισχυρό λαϊκό κίνημα… από Δευτέρα, απέναντι στα ισοπεδωτικά μέτρα που έρχονται, ζητάει η ηγεσία του ΚΚΕ, τις ώρες που απομένουν ως το ξημέρωμα της 6ης Μαΐου, καλώ­ντας ουσιαστικά τον λαό να είναι ετοι­μοπόλεμος για τα χειρότερα που είναι μπροστά.
Το ΚΚΕ καθ’ όλη την προεκλογική πε­ρίοδο, αλλά και τη διετία που πέρασε, καλεί σε ενδυνάμωση των αγώνων και του λαϊκού κινήματος, απορρίπτοντας τη συζήτηση για τη διακυβέρνηση και τις προτάσεις συνεργασίας, παίρνο­ντας στην ουσία σαφείς αποστάσεις από την κυρίαρχη «εναλλακτική» της διαπραγμάτευσης των μνημονίων ή του χρέους εντός της Ε.Ε. Μάλιστα αρ­νήθηκε να μπει στη λογική των «εύκο­λων λύσεων» και των «μεγάλων υπο­σχέσεων» για τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν τον κόσμο της ερ­γασίας και τα λαϊκά στρώματα σε απο­γοήτευση.
ανέφερε στο Ζάππειο: «Κοροϊδεύουν τον κόσμο αυτοί που λένε ότι μπορεί η Αριστερά σήμερα» και μάλιστα με αυ­τό το πρόγραμμα και «με αποφάσεις του κοινοβουλίου και διαπραγματεύ­σεις», να του λύσει τα προβλήματα.
Επικαιροποιώντας, κατά κάποιον τρόπο, τη γραμμή «πέντε κόμματα δύο πολιτικές», η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε τις προηγούμενες μέρες ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει ότι η ζωή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – της γνωστής «λυκοσυμμαχίας», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποι­εί ο Περισσός – μπορεί να είναι καλύτερη.
«Είχαμε προειδοποιήσει»
Για το ΚΚΕ, όπως έχει ξεκαθαρίσει η ηγεσία του, θέση σε αριστερή ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν υπάρχει, ούτε και θα προσφέρει στήριξη μέσω της ψήφου ανοχής σε μια τέτοια κυ­βέρνηση, και ως προς αυτό έχει διε­ξοδικά αναλύσει τη διαφωνία του. Πα­ράλληλα, στις πιέσεις για προεκλογι­κή δέσμευσή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για την αποτροπή του μπαμπούλα της ακυβερνησίας, απα­ντά ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κυ­βέρνηση θα σχηματιστεί.
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κάλπη το ΚΚΕ βάζει σε οπαδούς, φί­λους αλλά και ψηφοφόρους που σκέ­φτονται να το ψηφίσουν το ζήτημα της φερεγγυότητάς του, επισημαίνοντας ότι «αυτά που ζούμε σήμερα είναι όλα γραμμένα μέ­σα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ», την οποία μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε. Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο την περα­σμένη Παρασκευή η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμι­σε ότι το ΚΚΕ, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές μιλούσε για «αντεργατική θύελ­λα», επιβεβαιώθηκε και επανέλαβε το σύνθη­μα της περιόδου μετά τις εκλογές του 2009 «πόλεμος στον πόλεμο της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι και σήμερα «απέναντι στον πόλεμο που θα εξαπολυθεί, στον νέο γύρο πολέμου, πρέπει ο λαός να διεξαγάγει τον δικό του πόλεμο».
Με αυτό το δεδομένο, «έτσι και σή­μερα», λέει η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί την απο­λύτως ρεαλιστική πρόβλεψη του κόμ­ματος ότι «όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις εκλογές του Μαΐου θα είναι απολύτως επικίνδυνη ή και εντε­λώς άχρηστη για τον λαό με βάση τα ‘‘μεγάλα λόγια’’ περί κατάργησης του μνημονίου». Κι αυτό γιατί με βάση τα συμφωνηθέντα «μέσα στον Ιούνη θα ξεκινήσει η διαδικασία να αφαιρε­θούν από 11,5 δισ. ευρώ ώς 14,5 δισ. ευρώ από τις τσέπες του λαού και μά­λιστα με κάθετα ισοπεδωτικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση και αυτούς ακόμα τους εργατοϋπαλλή­λους, τους μικρομεσαίους που ώς τώ­ρα έχασαν αλλά έδειξαν μια αντοχή». Όποια κυβέρνηση και να προκύψει, εκτιμά ο Περισσός, έχει απέναντί της τον σκληρό πυρήνα του κεφαλαίου, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ κι επομένως θα αναγκαστεί να «σκύψει το κεφά­λι». Εκτίμησε δε ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί «σε κάνα χρόνο θα τη ρί­ξει ο λαός».
«Η Ε.Ε. τελειώνει»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, στην Ε.Ε. και το ευρώ: εκτίμη­σε ότι «η Ε.Ε. όπως την ξέρουν οι λαοί τελειώνει αργά ή γρήγορα»  και πως μέσα στην Ε.Ε.τα επόμενα χρόνια «άλλη αξία θα έχει το ευρώ στη Γαλλία, άλληστη Γερμα­νία», προβλέποντας ότι τελικά η Ε.Ε. θα διασπαστεί. Όσο για το ενδεχόμενο αποπομπής της χώρας από το ευρώ, η Αλέκα Παπαρήγα παρατήρησε ότι είναι προτι­μότερο «να πάρουμε εμείς τα μπαγκάζια μας και να φύγουμε, γιατί όταν θα μας διώξουν με τους δικούς τους όρους, τότε πραγματικά θα υπάρξει τρα­γωδία».
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.