Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

"Ξενιτεύονται" στη Βουλγαρία για... φθηνότερη βενζίνη! [vid]

Το 2017 ήρθε και μαζί του έφερε νέους φόρους "φωτιά" σε μια σειρά αγαθών. Ένα από αυτά είναι και τα καύσιμα, με την τιμή τους να έχει "εκτοξευθεί" και Έλληνες της βόρειας Ελλάδας να πηγαίνουν μέχρι τη Βουλγαρία για να βάλουν βενζίνη!



Άμεση και έμμεση φορολογία πήραν... φωτιά μετά το... 3,2,1 της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Από 01/01/2017, λοιπόν, οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβότερα μια σειρά αγαθών, με τη βενζίνη να είναι ένα από τα πιο βασικά και την τιμή της να έχει πάρει την ανιούσα.
Πάμε για βενζίνη στη... Βουλγαρία!



Η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv, έκανε ένα οδοιπορικό στη Βουλγαρία. Εκεί όπου εκατοντάδες Έλληνες της βόρειας Ελλάδας πηγαίνουν για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους. Γιατί; Είναι απλά μαθηματικά.

Εκεί η βενζίνη είναι θεαματικά φθηνότερη! Ο δημοσιογράφος, Άρης Κουτσιούκης, βρέθηκε κοντά στους Έλληνες οδηγούς και μίλησε μαζί τους, με τους περισσότερους να λένε πως το... ταξίδι αυτό αποτελεί μονόδρομο, αφού η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι απλησίαστη.

Ενδεικτικά ένας άνδρας δήλωσε στην κάμερα του Live News πως έβαλε 60 λίτρα βενζίνη και πλήρωσε 60 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα με την τιμή της βενζίνης στο 1,60 ευρώ, θα πλήρωνε περίπου 96 ευρώ.

Ενδεικτικό είναι επίσης πως στο τελευταίο πρατήριο στα ελληνικά σύνορα πριν τη Βουλγαρία η βενζίνη κοστίζει 1,63 ευρώ, ενώ στο πρώτο πρατήριο επί βουλγαρικού εδάφους η βενζίνη κοστίζει 2,07 λέβα (σ.σ. το τοπικό νόμισμα) δηλαδή λίγο περισσότερο από 1 ευρώ το λίτρο!


Δείτε το βίντεο στη συνέχεια του κειμένου




Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως επτά στους δέκα πελάτες (!) των πρατηρίων βενζίνης στη Βουλγαρία είναι Έλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους μάλιστα μετά το γέμισμα κάνουν... αναστροφή και πίσω στην Ελλάδα!




Τέλος, να σημειώσουμε πως η αμόλυβδη των 100 οκτανίων κοστίζει στη Βουλγαρία 2,39 λέβα, δηλαδή περίπου 1,20 ευρώ...


Δείτε στο παρακάτω βίντεο το οδοιπορικό του Άρη Κουτσιούκη για το Live News

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.