Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου! - Θα εξαιρούνται οι αποδείξεις από ενοίκια,ΔΕΚΟ,σταθερή και κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση!!!


Οι φωστήρες της κυβέρνησης ή μας περνάνε για μαλάκες ή θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ ξύπνιους,αφού εξαιρούν από το «χτίσιμο» του αφορολόγητου όλες τις βασικές δαπάνες κάθε οικογένειας πλην αυτών του σούπερ μάρκετ.
Ομολογούν χωρίς ντροπή πως όλη αυτή η πολύμηνη πλύση εγκεφάλου για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» γίνεται μόνο και μόνο για να μπλοκάρουν τη φοροδιαφυγή διαφόρων ελεύθερων επαγγελματιών με μοχλό τους πολίτες,τους οποίους και θα τσεκουρώσουν αν δεν δαπανήσουν τα ποσά που προέβλεψαν οι αφεντιές τους για τρόφιμα,ρούχα,γιατρούς,υδραυλικούς κλπ!

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις εξαιρούμενες δαπάνες θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και η εξαίρεση των δαπανών θα κινείται στη λογική της εξαίρεσης δαπανών με χαμηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής, αλλά και στις τεχνικές δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων πληρωμών.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογουμένων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό αποδείξεων και χάσουν μέρους του αφορολόγητου.

Γι' αυτόν τον λόγο, έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός σχετικά χαμηλού ποσοστού αποδείξεων και σχετικά περιορισμένων κατηγοριών εξαιρουμένων δαπανών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους, αλλά και να μην ακυρώνονται τα οφέλη του μέτρου.

Παράλληλα, στις βασικές κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους, αλλά απαιτείται να προσκομίσουν χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να έχουν μείωση φόρου, θα συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων, για να καλυφθούν περαιτέρω οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής των δαπανών τους 
(ηλεκτρονικά ή μετρητά), ώστε να τύχουν της μείωσης φόρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.