Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

του Χρήστου Πατούχα*

Ας αρχίσουμε από τα πολύ απλά: 
Πρώτο: Οι συνταξιούχοι έπαιρναν 13η αλλά και 14η σύνταξη. 

Η 14η, ήταν το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας. Οι συντάξεις αυτές κόπηκαν με την εφαρμογή των μνημονίων 1ου και 2ου. 

Επί πλέον, με τα ίδια μνημόνια μειώθηκαν οι συντάξεις μέχρι και 40%. Δηλαδή, αφαιρέθηκαν, εκτός από την 13η και την... 14η και άλλες 4 συντάξεις. Οι συνταξιούχοι παίρνουν ακριβώς τα μισά από όσα έπαιρναν. 

Μας λένε, ότι αυτά τα δύο μνημόνια δεν τα ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτημα: Η ψήφιση του 3ου μνημονίου, που το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, εννοείται μαζί με τους άλλους, δεν εγκρίνει και όλες τις διατάξεις των δύο πρώτων; Άρα νομιμοποιεί εξ ολοκλήρου όσα έκαναν οι προηγούμενοι;

Δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποσχεθεί με το Κυβερνητικό του πρόγραμμα, (Θεσσαλονίκη), την επαναφορά της 13ης σύνταξης. Μαζί με άλλες υποσχέσεις.

Ποιο συμπέρασμα προκύπτει από τις δύο πρώτες παρατηρήσεις; Ότι οι συνταξιούχοι έχασαν το μισό εισόδημα τους, οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν να πάρουν πολύ περισσότερα και πρέπει να είναι ευγνώμονες που θα πάρουν ένα επίδομα, εφ άπαξ, που για την συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι 300 Ευρώ; Αλήθεια, για τόσο ηλίθιους τους περνάνε; Αυτό πάει στα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Ας δούμε όμως και μερικές ακόμα διαπιστώσεις. Τα δύο τελευταία χρόνια η μέση απώλεια από τις επικουρικές συντάξεις, ήταν 150 Ευρώ το μήνα. Δηλαδή 150χ12=1800 Ευρώ το χρόνο. Η αύξηση του ΦΠΑ, μόνο από το 23 στο 24%, σημαίνει αύξηση στα είδη πλατειάς κατανάλωσης και ανάγκης κατά 4,35%. Για μια διμελή μόνο οικογένεια συνταξιούχων αυτό σημαίνει επιβάρυνση πάνω από 50 Ευρώ το μήνα, δηλαδή 600 Ευρώ το χρόνο. 

Το πετρέλαιο θέρμανσης για 1000 λίτρα έχει επιβάρυνση 220 Ευρώ το χρόνο. Για ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, έχουμε αύξηση άλλα 75 Ευρώ τον χρόνο. 

Ας υπολογίσει κανείς και την φορολογική επιβάρυνση στην άμεση φορολογία με την μείωση του αφορολόγητου ορίου για να δει ότι ο κάθε συνταξιούχος έχασε 3000 Ευρώ το χρόνο. 

Καταλάβατε, κύριοι της Κυβέρνησης πως προέκυψαν τα «πλεονάσματα» σας; Με αίμα και πείνα για εκατομμύρια ανθρώπων! Μετά σκεφτείτε ότι ο κάθε συνταξιούχος, έχει παιδιά και εγγόνια και είναι ο καθημερινός τους αιμοδότης!

Σκεφτείτε λοιπόν, πόσος εμπαιγμός, πόσος χλευασμός, πόση παχυδερμία κρύβεται πίσω από την υποστήριξη σας «στο φιλολαϊκό μέτρο ελεημοσύνης», σαν να έγιναν όλα καλά, σαν μα μην σχεδιάζονται καινούρια μέτρα για μεγαλύτερα «πλεονάσματα» των επόμενων χρόνων, καινούριο αίμα, μεγαλύτερη δυστυχία και πείνα για εκατομμύρια συνταξιούχων και ανέργων! 

Αυτό πάει στο ξέπλυμα της «αριστερής» σας συνείδησης.

Αλλά κανένας δεν θα σας πιστεύει ακόμα για πολύ! 

Χρόνια πολλά!

*Ο Χρήστος Πατούχας είναι Δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.