Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τους βλέπουμε μεγάλους γιατί είμαστε σκυφτοί. Σηκώστε κεφάλι να σκύψουν αυτοί.


Γράφει η Τ. Γ.



Σημαιοστολιστήκαν πάλι τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια,  στήθηκαν οι εξέδρες για να γιορτάσουμε την ηρωική επέτειο του ΟΧΙ.




 Του βροντερού και περήφανου ΟΧΙ που φώναξε στον κατακτητή και υπερασπίστηκε με την ψυχή και το σώμα του ο ελληνικός  λαός και που  αυτό το καπηλευτήκαν, χαρίζοντάς το στον φασίστα Μεταξά.  




Όποιος όμως γνωρίζει στοιχειωδώς την πραγματική ιστορία ξέρει ότι το όχι που ψέλλισε τότε ο δικτάτορας  ήταν για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Βρετανικού κεφαλαίου. Όπως άλλωστε στην ροή της ιστορίας πράττουν  όλοι οι ομοϊδεάτες του.



Άλλη μια παράσταση θα δοθεί και φέτος στις εξέδρες του «μεγάλου μας τσίρκου».



Κουστουμαρισμένοι και ατσαλάκωτοι οι σύγχρονοι δωσίλογοι  υποτελείς του «ναι σε όλα» τα ξεπουλημένα τσιράκια θα μας χαρίσουν ακόμα ένα θέατρο του παραλόγου.  

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους χώρους που θα κινηθούν, με πλήθος μπάτσων να τους συνοδεύει,  αποκομμένοι παντελώς απ τον λαό, θα δώσουν την καλοστημένη τους παράσταση.
 Χωρίς ίχνος ντροπής και φιλότιμου  θα κορδώσουν τις αλαζονικές χορτασμένες κοιλιές τους  και θα μιλήσουν  «για τις μεγάλες νίκες που ο λαός έχει πετύχει» και «να στείλουν μηνύματα αισιοδοξίας στους πολίτες για το μέλλον».



Στους  πολίτες που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την εξαθλίωση,  το  φόβο,  τον αυταρχισμό,  την κατάθλιψη.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε: Ως πότε θα μένουμε μοιραίοι και άβουλοι θεατές του θιάσου των αναίσχυντων σαλτιμπάγκων που σκηνοθετούν και παίζουν το ελεεινό έργο στις πλάτες μας;




Τους βλέπουμε μεγάλους  γιατί είμαστε σκυφτοί.  Σηκώστε κεφάλι να σκύψουν αυτοί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.