Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Εχοντας στο μυαλό τις μυστικές δημοσκοπήσεις που τους φέρουν να μένουν εκτός Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν λίγο εκδήλωσαν στάση κατά της ηγεσίας του κόμματος και ουσιαστικά ζήτησαν από τον πρόεδρο του κόμματος Ε.Βενιζέλο ή να βγει από την κυβέρνηση ή να παραιτηθεί...
Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της Κ.Ο., μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θάνος Μωραϊτης και ο Νίκος Σηφουνάκης άσκησαν σκληρή κριτική, που ανάγκασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει «τσουχτερές» εκφράσεις κατά τη δευτερολογία του, χωρίς, πάντως, να απαντά σε συγκεκριμένες αιτιάσεις βουλευτών.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σαφώς αιφνιδιασμένος από...
τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΟ υποστήριξε ότι η προγραμματική συμφωνία και το κείμενο 43 σημείων που ενέκρινε με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. 


Μια συμφωνία που αλαζονικά την χαρακτήρισε χθες "συμφωνία κυβέρνησης-κοινωνίας" (προφανώς εννοεί "κοινωνία"το 3% που τον δείχνουν οι σοβαρές δημοσκοπήσεις να κατακτά).
Όμως ήταν τέτοια η οργή και το μεγεθος των αντιδράσεων από τους βουλευτές που αναγκάστηκε στην δευτερολογία του να τους βρίσει και να τους χαρακτηρίσει "τζάμπα μάγκες".


«Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι "πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές". Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο» 
 προειδοποίησε στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Βενιζέλος
Χαρακτηριστική είναι η φράση του κ. Βενιζέλου που ανέφερε ότι «η κοινωνία μας πιέζει να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι «πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές». Παράλληλα επισήμανε ότι δεν αρκεί απλά η διατύπωση της φράσης «δεν υπάρχουν μέτρα», αλλά χρειάζεται και πολιτική αντοχή, διότι μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση. Νωρίτερα και ενώ η συνεδρίαση της ΚΟ είχε αρχίσει με έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Καρρά που απεβίωσε την Τρίτη, τουλάχιστον οκτώ βουλευτές του κόμματος - οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, 
Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος - είχαν ασκήσει σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
Στην κριτική τους πάντως υπήρξε και αντίλογος από βουλευτές όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ανταλλαγή σκληρών φράσεων όπως "τσιράκια της τρόϊκα" και "βοηθοί του Σαμαρά" με αποτέλεσμα να μετατραπεί η συνεδρίαση σε ριγκ.Οι βουλευτές του ζήτησαν να δεσμευθεί ότι δεν θα συγχωνευθεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και ότι η προγραμματική συμφωνία δεν αποτελεί και «προγαμιαίο συμβόλαιο» αλλά απάντηση δεν πήραν


Με απλά λόγια, βουλιάζουν, αλλά πριν πνιγούν ... σκοτώνονται στο ΠΑΣΟΚ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.