Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

SOS: Κάποιος να τους σταματήσει!

Είναι προφανές ότι το «σύστημα Σαμαρά» δεν έστησε τυχαία την υπόθεση της ΕΡΤ με τη μέθοδο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 





Διαφορετικά, θα έφερνε νόμο στη Βουλή και θα είχε όλο τον κόσμο με το μέρος του - και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Προσπαθεί να τα πάρει όλα δικά του.




Αν του βγει, να δημιουργήσει την ΕΡΤ της αρεσκείας του, χωρίς συνεννόηση με κανέναν. Και, επιπλέον, να έχει έτοιμο ένα εργαλείο για να προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες εφαρμογές, καθόσον η ΠΝΠ δεν αναφέρεται στην ΕΡΤ, αλλά στις ΔΕΚΟ - με την ΕΡΤ, απλώς, άρχισαν.



Αν δεν του βγει, να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, τις όποιες θα χρεώσει στους δυο εταίρους του, πιστεύοντας εκ παραλλήλου ότι με σημαία την «αποφασιστικότητα» που έδειξε στην ΕΡΤ θα τις κερδίσει.



Η πλήρης αδυναμία του Βενιζέλου και του Κουβέλη να τον σταματήσουν εγκαίρως, επειδή αυτο-εκβιάζονται με τις εκλογές, καθιστά αυτό το σχέδιο υλοποιήσιμο. Το πρώτο σκέλος έβλαψε ήδη τη χώρα, καθώς τη διέσυρε διεθνώς και αναστάτωσε την πολιτική ζωή.
Όμως η υλοποίηση του δευτέρου σκέλους του, της προσφυγής σε κάλπες δηλαδή, είναι η βόμβα που θα τινάξει οριστικά τη χώρα στον αέρα.


Πρώτα, γιατί από τη στιγμή που θα προκηρυχτούν οι εκλογές, ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, οι δανειστές και οι εταίροι, θα μας γυρίσουν οριστικά την πλάτη. Οι όποιες ελπίδες σωτηρίας υπάρχουν, θα καταρρεύσουν σε μια νύχτα. Χώρια οι συνέπειες από το κλίμα στο οποίο θα γίνουν αυτές οι εκλογές.



Το δεύτερο είναι ακόμη χειρότερο. Εκλογές αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι -όποιος και αν κερδίσει- στην επόμενη Βουλή η Χρυσή Αυγή θα έχει τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό εδρών, όπως δείχνουν οι δημοσκοπικές προβλέψεις. 



Ποιος πιστεύει ότι αντέχει η χώρα να γεμίσει το Κοινοβούλιο της, με «εγέρθητους»; Ποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ακόμη μερικές δεκάδες νεοναζί στα έδρανα του Κοινοβουλίου; Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί και να τους βολεύει αυτή η εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση, χτυπούν οι καμπάνες της καταστροφής. 



Και επειδή η διαδρομή του σημερινού Πρωθυπουργού έχει συνδεθεί με πράξεις που οδήγησαν σε καταστροφές -όπως η περιοδεία του στην Αλβανία το 1991 και η διαπραγμάτευση που έκανε στο Σκοπιανό, στο Μάαστριχτ το 1992- κάποιος πρέπει να σταματήσει το σχέδιό του.


Η χώρα πρέπει να συνεχίσει να έχει κυβέρνηση. Από αυτή τη Βουλή. Υπάρχουν τρόποι να μην περιέλθει η Ελλάδα σε κατάρρευση και η Βουλή στο έλεος των ακροδεξιών.
 Γιατί αυτό θα συμβεί, τελικά, αν δεν τους σταματήσει κάποιος.


Ένας τρόπος είναι τη Δευτέρα ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, να απαλλαγούν από τον τρόμο που τους επιβάλει το ενδεχόμενο των εκλογών και τους καθιστά ευάλωτους απέναντι στον Πρωθυπουργό και να του ζητήσουν ευθέως να παραδώσει την εντολή.


Έτσι, η τρικομματική συμμαχία θα διατηρηθεί με άλλον πρωθυπουργό, τον όποιο θα προτείνει πάλι το μεγαλύτερο κόμμα. Η προσπάθεια ανάκαμψης θα συνεχιστεί και οι βυσσοδομούντες του Μιχαλολιάκου δεν θα κατακυριεύσουν αυτό που θέλουν να καταλύσουν.


Αν ούτε και αυτό μπορούν να κάνουν οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ας μιλήσουν καθαρά για το παρασκήνιο των ημερών. Μήπως και αναλάβουν κάποιοι σώφρονες από τη ΝΔ να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο προς την τελειωτική καταστροφή.


Από αυτή την άποψη, η Δευτέρα θα είναι μεγάλη μέρα. Αν δεν αρθεί η ΠΝΠ για να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη, τα πράγματα μπαίνουν σε ολισθηρό δρόμο.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.