Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

LIVE εικόνα από την Κωνσταντινούπολη

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.



Όλα άρχισαν την Παρασκευή το πρωί όταν το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος που διαδήλωνε. Ο λόγος διαμαρτυρίας είναι ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θέλει να μετατρέψει το πάρκο, που είναι από τους ελάχιστους «πνεύμονες» της πόλης σε αντίγραφο ενός οθωμανικό μνημείου που θα στεγάζει εμπορικά καταστήματα.



Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων διαμαρτυρόμενοι για την αλόγιστη κατάχρηση της εξουσίας από τις αστυνομικές αρχές.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ.



Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.



Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.

Free live streaming by Ustream       ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.