Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Καληνύχτα Κεμάλ, Καλημέρα λογοκρισία (Βίντεο)

Σε ρόλο ιεροεξεταστή του μεσαίωνα διευθύντρια σε δημοτικό σχολείο απαγόρευσε σε δασκάλα να διδάξει στους μαθητές της 5η τάξης το μελοποιημένο από τον Μάνο Χατζιδάκη, ποίημα του Νίκου Γκάτσου "Κεμάλ". 

Αυτή η «εκπαιδευτικός», που μάλιστα προΐσταται σε σχολική μονάδα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτό το τραγούδι προωθεί την «ισλαμική προπαγάνδα»!!!.


 Τι να σχολιάσεις σ΄ αυτή την αντίδραση της διευθύντριας; Τον σκοταδισμός της; Ότι απαξιώνει δυο κεφάλαια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος;


‘Η μήπως την «εκπαιδευτική» της κουλτούρα όπως προκύπτει απ’ την περιγραφή του γεγονότος όπως το κάνει η «εγκαλούμενη» δασκάλα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. 


Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και, αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι, να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα» δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της.  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.