Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ της Τρόικας σε παρατάσεις


Αρνητική εμφανίζεται η Κομισιόν στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση παράτασης προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. 




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Εθνος της Κυριακής, κύκλοι της ΕΕ τόνιζαν ενόψει της αυριανής επανέναρξης των συζητήσεων με την τρόικα ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των.....
προϋποθέσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.

Η Κομισιόν σύμφωνα με την εφημερίδα, επιμένει ότι το πρόγραμμα κινητικότητας ήδη σημειώνει μεγάλη καθυστέρηση και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, και τονίζει ότι η τρίμηνη παράταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και αποφάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Και αυτό γιατί εκφράζονται φόβοι ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων μπορεί να επηρεάσει την ομαλή πορεία του προγράμματος.

Ανασταλτικός παράγοντας επίσης είναι και το γεγονός ότι μετά τους πρώτους 12500 υπαλλήλους που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς, θα ακολουθήσουν άλλοι τόσοι έως τον Δεκέμβριο. Η θέση της τρόικας είναι ότι οι προϋποθέσεις αυτές δεν μπορούν να μετατεθούν για το 2014.

Μητσοτάκης: Απολύσεις θα γίνουν

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι θα γίνουν απολύσεις, ωστόσο υπενθυμίζει ότι «για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ».

Όσον αφορά τη «δεξαμενή» των απολύσεων, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν προκρίνει τη μέθοδο η οποία ακολουθήθηκε στην περίπτωση της ΕΡΤ,  αλλά την απομάκρυνση από το δημόσιο «4.000-6.000 υπαλλήλων», μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «αιώνιους» συμβασιούχους.

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι «είναι λάθος της τρόικας να θέτει ποσοτικούς στόχους».

Προσθέτει δε ότι το ίδιο θα τονίσει στους εκπροσώπους των δανειστών μας στην συνάντησή τους τη Δευτέρα, επισημαίνοντάς τους ότι η διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες για να γίνει σωστά.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.