Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αθώα θύματα ενός άγριου πολέμου...... για μια χούφτα δολάριαΚαι ενώ η πολιτισμένη Ευρώπη θρηνεί γιατί οι τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι, οι μεγαλοκατασκευαστές και λοιποί μεγαλοκαρχαρίες ...χάνουν τα πολύτιμα λεφτουδάκια τους, τα παιδιά στη Συρία πεθαίνουν και μένουν παρατημένα στο δρόμο.
Μια εικόνα μαχαιριά στην καρδιά, όσων ακόμα είναι άνθρωποι.

Παιδιά πεθαίνουν δίπλα μας, και εμείς οι πολιτισμένοι κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά στην αγωνιώδη κραυγή τους.

Πεθαίνουν σε έναν πόλεμο που δεν επέλεξαν να συμμετάσχουν, σε έναν πόλεμο συμφερόντων, άδικο και ολέθριο.
Πεθαίνουν γιατί οι ισχυροί του πλανήτη κάνουν μπίζνες, και όπου παίζεται το δολάριο και τώρα πια και το Ευρώ, δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.
Είναι τα θύματα της απληστίας, της εξουσίας, της ανέντιμης πολιτικής που επιβάλλεται, της δικής μας αδιαφορίας.


Και ενώ ακόμα και οι πιο βάρβαροι λαοί, τιμούσαν τους νεκρούς τους, τούτοι οι άνανδροι φονιάδες παράτησαν τα κορμάκια των παιδιών στα αζήτητα.


Αυτά συμβαίνουν στη Συρία, παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου που ίσως χτυπήσει και τις δικές μας πόρτες, είναι ο πόλεμος του κεφαλαίου, του κέρδους, των γερακιών που εισέβαλαν στη ζωή μας, μας συνθλίβουν, μας σκοτώνουν και μας πετούν στα αζήτητα. 


Οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά, στα δικά μας παιδιά, να αποτρέψουμε τα σχέδια τους, να αντισταθούμε,να φωνάξουμε, να αγωνιστούμε. Και αν βρεθούμε στα αζήτητα θα είναι δική μας επιλογή, επιλογή στη ζωή και στο θάνατο.ΠΗΓΗ 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.