Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ένας πόλεμος θα μας σώσει!

Γράφει ο Πιτσιρίκος


 Ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ έχει προκληθεί μετά την τρίτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε συριακό έδαφος, αλλά οι κάτοικοι της Συρίας δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού έχουν εμφύλιο πόλεμο για περισσότερο από δυο χρόνια, οπότε έχουν συνηθίσει στις βόμβες και το αιματοκύλισμα.


Το κακό σε έναν πιθανό πόλεμο Ισραήλ-Συρίας είναι πως μπορεί να εμπλακούν οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Άραβες, οι Κινέζοι, οι Ιρανοί, οι Τούρκοι, οι Βορειοκορεάτες και οι Σουμέριοι -και να γίνει της πουτάνας στη Μεσόγειο-, οπότε μπορεί να ζηλέψουν και οι Ευρωπαίοι και να θελήσουν να ρίξουν κι αυτοί καμιά μπόμπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.


Ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα σταματήσει την ραγδαία αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας -που κινείται πια με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το οικονομικό θαύμα και το κλαμπ των G20-, αφού οι τουρίστες δεν θα έρθουν στα νησιά μας για να φάνε χωριάτικες σαλάτες επειδή θα φοβούνται μην σκάσει κάνας πύραυλος της Χεζμπολάχ στο Super Paradise της Μυκόνου.


Ήδη, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει κάνει έκκληση στη Συρία να συνεχίσει τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τον χειμώνα που θα λήξει η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα -και να κάνει πόλεμο με το Ισραήλ από Νοέμβρη και μετά-, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος 

ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου να μην ρίξουν οι Ισραηλινοί τίποτα πυρηνικά στην Συρία μέσα στο κατακαλόκαιρο γιατί θα φύγουν οι τουρίστες από την Κρήτη και μπορεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στις σπηλιές, όπου είναι και η θέση που της ταιριάζει.


Το θετικό για την Ελλάδα σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή είναι πως οι Έλληνες θα ξεφύγουν από το άγχος για τα χαράτσια, την ανεργία και την παραμονή στο ευρώ, θα δουν την ζωή με άλλο μάτι και θα κάνουν ταξίδια αναψυχής σε πιο ήσυχες περιοχές του πλανήτη, όπου η σαμπάνια ρέει άφθονη και το κέφι είναι εξασφαλισμένο.

Εγώ, επειδή είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους, το έχω κάνει ήδη.
Καλό καλοκαίρι!


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.