Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΘΑ».

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Πέρασαν σχεδόν δυο μήνες από την ημέρα που τα άτομα με αναπηρία «εφοδιάστηκαν» με ελπίδες (από τα λεγόμενα του κυρίου Βρούτση) ότι θα γίνει το καλό, και θα σταματήσει η πείνα και η ταλαιπωρία τους.


  ΘΑ επαναχορηγηθούν ΟΛΕΣ οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας που κόπηκαν από εκείνους που περιμένουν (και ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα) να εξεταστούν από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.

  Ήταν Φλεβάρης όταν το είπε αυτό ο..... «αρμόδιος», και μάλιστα ΘΑ το έφερνε στη βουλή μέχρι το τέλος του μήνα! Πέρασε ο Μάρτης, πέρασε και ο Απρίλης, και ακόμα….. έρχεται στη βουλή!

  Στη χώρα του ΠΟΤΕ και της κοροϊδίας, δεν κοστίζει τίποτα να κοροϊδέψει η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά. Είναι συνηθεια, αγαπημένη τακτική. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που οι ειδικές κατηγορίες ανθρώπων αντιμετωπίζονται με αυτό τον απαράδεκτο, τον γαϊδουρινό τρόπο.


  Είμαστε η μόνη χώρα, που οι όποιες κυβερνήσεις της πειραματίζονται με ολέθρια αποτελέσματα στις πλάτες του λαού, και ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έκατσε στο σκαμνί. Παίζουν με τις ζωές και την υγεία του κοσμάκη και το μόνο που τους νοιάζει είναι η «καρέκλα».

  Μας γεμίζουν με λόγια μεγάλα και παχιά και αυτοσυστήνονται σαν οι νέοι «σωτήρες» μας που θα φέρουν την «κάθαρση», που ΘΑ διορθώσουν το «χάος» που τους άφησαν οι «άλλοι».

  Μόνο που «διορθώνουν» το χάος με μεγαλύτερο, και η «κάθαρση» την οποία ευαγγελίζονται, στην πραγματικότητα είναι η εξόντωση όλων εκείνων που δεν φταίνε σε τίποτα. Οι βολεμένοι δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν τον Γολγοθά του απλού κοσμάκη.

  Δεν μπορούν, η για να τα πούμε τα πράγματα όπως είναι, δεν τους νοιάζει ο απλός κοσμάκης.

  Δεν τους νοιάζουν οι ανάπηροι, οι άρρωστοι, οι άνεργοι,. Ο λαός έλεγε παλιά ότι ο «χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον καταλαβαίνει».

  Οι «κύριοι» με τις γραβάτες των υπουργείων και της βουλής, καθώς και οι παρατρεχάμενοι τους είναι εξασφαλισμένοι. Κάθε μήνα θα πάρουν τον μισθό τους (νόμιμο η παράνομο), θα έχουν συνέχεια τις ασφαλιστικές τους παροχές είτε σε κρατικά είτε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

  Όλοι οι «άλλοι», ο σωρός, εμείς, χτυπιόμαστε και θα χτυπιόμαστε για να βρούμε χρήματα να ψωνίσουμε τα απαραίτητα για το σπίτι, να πληρώσουμε τα φάρμακα μας, τις εξετάσεις μας, θα ψάχνουμε απεγνωσμένα για να βρούμε μια δουλειά να ζήσουμε τις οικογένειες μας, και θα ακούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, και ένα καινούργιο ΘΑ, ένα καινούργιο ΨΕΜΑ……

  Θα ελπίζουμε να δούμε ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ από τους ΨΕΥΤΕΣ και τους υποτακτικούς τους…. Μέχρι πότε όμως;;
  Βασίλης Τσούγκαρης


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.